3年A班 - 從現在起,大家都是人質 (2)

909 回覆
41 Like 6 Dislike
記得套劇講班入面分一二三軍。
新川菅田佢地係一軍。廣瀨家姐係三軍俾人恰。米倉涼子係唔鬼理你地乜軍。結果平時唔出聲0既二軍山崎賢人先係最後大佬。

山崎賢人現在好紅,應該只係近期未有0岩劇本
第一集開頭好似係 日頭黎
唔係最尾比人射殺果幕。
3x分鐘係茅野同景山一些回憶片段,而37分鐘有一段係講佢地兩個係天台,而果個對話似係「推」景山自殺既一段對話。
再之前有套致命之吻,個人覺得幾好睇
呢套劇情真係唔錯
致命之吻 最近先發現有堀田茜
mind voice其實好真實咁反映左個現實出嚟 我覺得日本5ch班人講野賤過連登小學雞幾多 所以迫死人真係唔奇
呢套腎仔菅田同門脇麥演技輪流爆發
記得LEGAL V 有一集米倉涼子間律師行整左一大堆律師信俾D亂UP野0既網民,唔賠錢就法庭見。
希望你們發揮想像力
不要成為麻木的人
要對自己言行負責任

就咁係連登入個POST已經唔少呢D人
乜都影再放人上網,再加D設計旁白
人地命都無家人過身仲要俾人批判
全部一窩風跟大隊行未審先判

其實成個世界風氣係咁,好多人都知
只係無勇氣去改變(包括我)
俾人POST埋樣上網俾一堆人批判嗰啲真係會好大壓力, 尤其是喺日本如果一俾人認定做咗衰嘢仲要點埋相直情好難翻身
呢套劇俾咗好多反思啲觀眾, 如果由有睇嘅人開始上網講嘢或者做每件事時都停一停諗一諗對人嘅影響嘅話已經係一個好嘅轉變~
生徒殺青了
https://www.ntv.co.jp/3A10/articles/1301kbtyim3wi8vrl42.html

菅田:「僕の生徒でいてくれて、そして僕を教師にしてくれて、本当にありがとうございました。」
好靚女
美桜BB幾時都咁靚
泳隊
let's think
神尾楓珠好好J,每集都係等佢出場

利申非基
之前套劇佢比德永大姐姐食左
果套好睇,就係果套比佢電暈左
福原遙
成套野唔計一早彈起左既川榮同永野,
今田美櫻,福原遙,堀田真由同森七菜呢4個女角最吸引
反而我到而家都認唔到邊個係大原優乃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞