Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 27 ) 十周年 S"10" 殺到!!!

1001 回覆
19 Like 9 Dislike
都係既,希望快啲有片出s10 vs s10+
想問5號發佈,係咪即日賣街
唔係,應該當日/第日有得訂,跟住7號拎,8號正式上市任買(有貨既話)
咁算唔算唔錯
照計sot大約8h
同我部n9差唔多
係咪推2280 1080 解像度
一直都用最高果個
我又係
我覺得有解像度唔推盡佢嘅話不如買XR算
買得緊係推盡佢 為左多果一頭半個鐘sot 又要省電模式限cpu 又要降解像 咁用旗艦機黎有乜意思
其實係咪得三叔有出 dex mode
我覺得呢個 idea 其實好有發展潛力
而家好多人屋企部電腦都係上下網睇下片做下文書野
而最新既電話硬件都已經追上好多入門級電腦
如果有 dex mode 既話
connect 藍牙 keyboard mouse
就可以將部電話變左部電腦黎用
最後選擇:白色S10+

有冇人要S10玻璃貼+殼? 免費不過順豐到付
有冇n9巴打同我一樣仲未食pie
10e至低限度都要整黑白啦
好多好多人話AN機用半年就會好lag
NOTE 7 佢爆炸後一代~S8果代特別好真心覺得做工幾好
利申:由IPHONE 6PLUS 轉S8PLUS
最少我S8用左2年我唔覺lag
以前又真係會嘅 不過其實7之後真係唔太覺有咁情況
其實好多都唔係真係用過,只係人講佢又講咁解,我s8用咗差唔多兩年都好順,同埋JerryRigEverything有咁多部手機喺手,但到依家都冇換走部s8,證明唔係idog講嘅用半年就好lag
10+ 決定
上部s9+發熱太勁用咗3個月放咗,本身仲糾結緊s10定s10+,呢下可以放心衝s10+,睇埋實機白定綠靚啲先
個人覺得綠鍾意有金屬閃個種感覺
真係好懷疑大陸版/大陸app有後門偷資料

我部note 9
想買s10+
我寧願等多半年 個價減到咁上下就啱晒我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞