Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 27 ) 十周年 S"10" 殺到!!!

1001 回覆
19 Like 9 Dislike
你唔清舊貨,點用新野
你個防油保護層磨去晒未
用了三四年 噢my god
到時出note10咪知出晒未
買左兩日s9+ 已經要換
三叔even用舊嘢
都唔會比其他廠用新嘢差喎(上幾年嚟講)
送earbuds真心吸引
都成千蚊喎
48mp係平野黎咋
你以為好野?
正常黎講8+512應該夠用,12GB條ram仲多過我部vaio
https://chinese.engadget.com/2019/02/23/samsung-bixby-button-customize-remap/

在舊款 Galaxy 旗艦上也能自訂 Bixby 鍵的功能了

早些時候 Samsung 對外確認新機 S10 上的 Bixby 按鍵將可以自訂,而現在舊款 Galaxy 旗艦(Note 9、S9 系列、Note 8 和 S8 系列)的老用戶們也迎來了同樣的好消息。只要你手上的裝置運行的是基於 Android Pie 的系統,透過未來的 Bixby Key Customization 更新,就可以自由設定按一下或兩下的動作,來啟動手機上的任意 app 或是執行各種操作囉。
我覺得三叔嘅做法有啲似apple
係就係俾好多ram同容量你
但係就mark高咗個價
寧願少啲mark返平咪算
激動到想喊
終於成功爭取
台版好似賣貴啲先有得送
原來冇,咁唔考慮了,又唔齊色又未必用到mon貼,冇咗壓力感應home button 咁同其他android機除咗3.5有咩分咩
我就唔信港版會平成千蚊
個人就s10 8+128勉強夠用
如果升一級買8+512
倒不如買s10+ 8+128要埋個大mon仲有錢找
唔要大陸機好似冇咩選擇啦喎
LG Asus 核突m額
Sony 冇3.5
HTC 好似想執笠咁
Google pixel 冇行貨
啱啱諗起仲有Nokia
睇下佢嚟緊嘅nokia 9係點再講
Nokia機海仲恐怖過小米
啦係新censor就一定好架
個舊censor用開,調教會成熟好多
而且小米d咩4800萬像素都係gimmick黎
佢只係將1個像素切開4份,有評測test過用1200萬mode同4800萬mode既成像清晰度差唔多
*唔係
睇中邊部
啱啱去左某間電器鋪問,正常最快28號有得訂,5號發佈,8號見街
問埋d顏色,基本上佢地都覺得陶瓷好正,但好吸指紋,白色就冇咁覺眼,黑色就
佢地攞左d近似顏色既機比我睇,本來想要綠色,睇完好似都係陶瓷黑最啱自己心水
我想睇綠色實物
靚嘅話唔排除會trade走部note 9換s10
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞