[Switch] Splatoon 2 [72] 幾時出3

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
我推搭已經成日揀場黎玩
停車場 河川 酒店呢幾個真係非常唔中意玩
海女 倉庫 碼頭 market 就覺得還可以但仍然無法穩定勝率

我知道最好就人數有利時先上塔,而因為隊友都成日唔上就唯有自己上,通常一比人打我就即落黎放下sub再搵機會上番去,因為自己對槍方面一般 (我分別油地用若葉,搶魚用浴缸上X,想以輔助隊友為主)

我係唔太識喺塔上打同防守時點樣去應付攻勢...但明明玩佔地同搶魚我又覺得無乜野
一齊打排啦
利申:得四個S+既廢物
有時玩到好燥,心諗點解我佔地同搶魚都上到X,推塔就永遠S+0,佔地同搶魚既觀念好似應用唔到喺推塔到咁
你有用浴缸的話, 用浴缸玩TC 都係唔錯
基本上座塔行近checkpoint ,對手都係幾個位出
老味鳩撥個空位,佢地無得行近, 見人先瞄人

試過遇到勁浴缸.. 狂控場.好難接近, 佢地會上塔,
不過生存優先, 有危險就落,永遠係全隊最後生還,再用地形+雨雲控場
隊友永遠跳去佢到,再攻過
我由A到第一次上S+0都係用浴缸,之後都再用浴缸爬左一排,我覺得浴缸好難打塔人啲人,我企高位潑佢,識玩少少既都會企喺塔條柱後面,潑又撥佢唔到,對手既count又keep住減吹脹

頂佢唔順,跳落去轉角度潑佢,就又比對面短射程衝上黎秒我加上浴缸實在好難兜後路搞鳩人,就無再用浴缸推塔

見主流玩プライム擬似2確好似好勁,玩過一排以為終於可以上rank,結果去斷斷續續去到S+2都係跌番落S+0,崩潰
浴缸不了
用緊splat dualie,由30幾lv至而家60幾lv 都得A-, TC 近排先A.好想快點有突破
我覺得S+以下識objective已經夠打
performance上大部份場次都係頭一二, 但好多時都carry 唔起,結果輸了
比敵人搶咗座塔
留意塔上面有咩人 有咩人護航
塔既位置同戰況
睇下應該殺咗塔附近啲人先定整停/搶返座塔先
搶咗塔都唔係企死係座塔度 有時要落下塔避攻擊 (用座塔黎擋子彈)
諗下敵方會企係邊係咩方向攻過黎
我用開crash blaster企塔一定會周圍射,用經驗判斷邊度應該會有人就射咗先
推到接近敵陣
有隊友企實塔既話就可以利用座塔跳入敵陣殺人/ 干擾敵方
長期留意有無人企塔 無就盡量跳返上去補位 推得1pt得1pt(有時就係贏果1p)
唔好諗住自己行開油地儲大絕
總知係座塔附近作戰
啲人好興跳返本陣放飛彈 搞到前線少咁件
俾人反超前咁就gg
蠟筆推塔萬歲
prime唔係"好似"好勁, 係勁到仆街
プライム係邊把
Splattershot Pro
打fes果時不斷連敗 好彩最係都簡啱邊
係屈機都傻
Dllm
已經幾round salmon run no roller
想試機關槍 但個準繩度
成日掉線
想問呢隻驚用掌機mode玩會唔會好辛苦 準備入坑
連續狂玩左幾日 左邊手制個磨菇頭又開始sort sort地 有冇ching有一勞永逸既解決方法 之前已經噴過一次清潔制
我覺得用掌機mode好重好難用體感瞄 所以會拆手制出嚟插落跟機送果個手制(?)度玩
無,帶埋單盒去代理換過隻/買過隻新
聽聞有一批pro制係好易壞左菇
我之前有隻普通黑色都係壞呢樣
後尾買過隻splatoon版pro制用到而家都差唔多成年又無乜嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞