[Switch] Splatoon 2 [72] 幾時出3

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
其實我係差唔多2年前玩咗排就退坑嘅玩家
排位都係得B rank然後聽到佢7月無哂祭典仲有呢排女友又買咗嚟玩
重新玩返
玩成三百幾個鐘都係主要打工mode

想同佢一齊玩祭典拎埋嗰幾個月螺(唔知玩唔玩到幾個月)
但有時休閒玩唔洗一日內死刷爛刷先刷滿分拎足海螺都未嘗唔係一件好事
想問返大家 , 品牌小綠你地會點配技
本人成日死廢J一名

而家係咪應該
主武性能UP 1.3
大技性能UP 0.2
COMEBACK (必1.0)

其他再堆:
死亡復活時間減少
游速
安全鞋
防暴風
超級跳減時
死亡SP量減少

大家有無咩玩法/諗法

我唔想再一味打工/turf war到2016
想問下品牌小綠姐係?壽司cola?
三百幾個鐘太少啦
睇你用咩武
壽司 然後三角雷副武 噴射背包大技
就係品牌小綠
咩黎
係咪台灣嗰啲譯名黎
哦 因為我叫開做打壽司cola
而家主流我見啲人帶comeback 主武性能up 1.0~1.2 隱跳
其他就隨意
想問下品牌小綠姐係?壽司cola?
睇你用咩武
就係品牌小綠
哦 因為我叫開做壽司cola
而家主流我見啲人帶comeback 主武性能up 1.0~1.2 隱跳
其他就隨意
謝謝 乜隱跳真係咁重要?但近其實又睇到

而家好糾結

定復活時間減少算
八爪魚壽司
我都係跟啲大陸仔叫 因為第一代把嘢係綠色然後佢地嗌到而家

https://www.zhihu.com/question/65953995
配法其實個個唔同, 睇你想點玩, 冇話一定的
SP性能UP: 通常配埋SP charge up, 落後者我覺得效果好過前者
主武性能UP: 我覺得用係D會加傷害既武器到會值D, 唔太岩sushi
COMEBACK: 如果死得多可以出
游速: 落左冇死
安全鞋/防暴風: 可以落小量但唔值得落太多, 0.3 at most
超級跳減時: 要睇咩場咩MODE, CB/塔都可以考慮落
死亡SP量減少: 前峰配合上面玩大技流, 唔值得落太多, 0.3 at most
隱潛: 配游速玩突襲

我自己配法比較簡單: 1.3游速, 1.3副武減墨, 0.3 SP charge up, 0.3 SP性能UP/死亡SP量減少

講到尾其實睇自己需要多D, sushi算係玩法比較多元化既武器, 同大部分主流技能都夾
多謝 明哂

因為我見呢把武配主武性能係平地同跳躍射擊時減低亂數

即係可以進一步加強個精準度

好似好值得用
你平時會唔會成日跳起黎射
係 特別係平地開槍都會降低亂數呢個最近既buff
我見啲日本仔話呢樣令壽司勁番唔少
但而家係平地開槍都會降低亂數⋯

感覺會準好多

當然玩熟嘅大佬係唔洗理會
唔係咁講
因為宜家主武性能令好多武器出現偽兩確
要鬥快就要準
壽司既主武性能幫到唔少
所以嚟緊應該會用海螺洗下啲裝 想盡快刷到件1.3主武性能up
要快咁不如用2.0
隱跳係好...
唔裝的話, 敵人唔理距離都一定見到...
或者隊友是正潛伏, 你隱跳都唔會咁易暴露兩個人位置

你裝左跳去中,前場都無咁易被殺
有時打得太激, 就算比一個人見到,佢地都可能無時間處理你落點
無隱跳,對方有可能幾個見到, 是但一個都可以處理你落點
回坑梗係Zombie制服裝,狂上前線打到拎返手感為止不過要帶埋老母上場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞