有冇人係一畢業就自己搬出去住?

383 回覆
479 Like 13 Dislike
喺橫州附近 朗屏站行入去5 6分鐘 有單車就更快捷方便
本來係佢同班fd租姐,我係同佢一齊左先入埋去住,同埋之後完左約佢跟我返屋企住完先分手
係情侶兩個人夾好話搬出黎一人一份錢但搬左之後又分手先煩
話走就走,簽約果個就食曬
我都知基本,可唔可以叫業主之後裝 好靚仔就無空間,又靚仔又有空間就七千幾,唔要劏就加個千幾

五千零係咪算係咁,一梯一間,劏左四新裝,地點又無得錯,行幾層都要既
直頭自己搬咗去外國
五千零算企理啦又夠光猛(我覺得)
我成日覺得劏房打開房門得麻雀枱咁大嘅空間然後係床
而家d新劏房樓盤都係整到你張相咁上下架咋
20歲未畢業已經一個人住
依家第五年 多咗兩隻貓做我屋企人
外國讀書?
做嘢
做邊行 難唔難搵
我個名
我呢行唔難搵 尤其是London呢啲地方
但我send緊cv去北歐/意大利
都幾難搵?
劏房間算係豪宅㗎啦
起碼有一房一廳
又光猛
外國讀書?
做嘢
做邊行 難唔難搵
我個名
我呢行唔難搵 尤其是London呢啲地方
但我send緊cv去北歐/意大利
都幾難搵
唔錯啦
睇落幾光猛同新淨,不過一個人住真係好抑鬱
好撚多蝻
從來冇比過家用
但大學生活費同學費都要自己賺/借
雖然我唔想噉講
但北葵涌嘅大陸人同香港人真係仲衰過蝻
以前窮果期,最懶又健康既做法

收工晚晚去惠康買特價廿蚊肉餅,幾蚊買多包菜 (8蚊可以分3餐)

好簡單,洗完米煲飯,擺埋個肉餅落飯煲到一齊蒸,啲菜就咁dum落煲烚

沖完涼出黎岩岩好食得 廿零蚊一晚,好撚屌

食住飯睇電影 perfect

食厭左肉餅,可以轉蒸排骨

如果有女朋友就煩啲,因為得一個電磁爐,一個位唔可以煮太多,同埋要快。所以推介加多個叉燒炒蛋,菜炒雞柳(雞柳/肉片都可以,但麻煩在放假要自己切完再俺,俺完分開裝放冰箱,要煮就攞出黎解凍)簡單又方便
sorry 㩒錯咗負皮 我想㩒正
咁惦啦 直頭正
想搵人夾租
大角咀,5分鐘到奧運
30K人工 同條女夾租北角我出6K
返工好撚方便 十幾分鐘就到公司
有私人空間 可以日啪夜啪
得閒又可以煮下飯仔
出左泥住之後真係 返唔到轉頭
頭一個月搬我都係咁
之後就變咗外賣同茶記持續至今
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞