桌上喇叭PC 2.1 speaker求評

195 回覆
2 Like 0 Dislike
未聽過
音響既光纖傳輸好細, 太舊無update, 家下緊係用usb
已經決定買Edifier S350DB, 睇官網寫重19.9KG, 想自己拎去搭車有冇可能?

有冇巴打試過?
上飛機行理寄倉一般都係max 22kg, 幻想你手抽住個full load 既行理返屋企, 得既咪有可能囉

唔得既就乖乖地gogovan 啦
呢個post啲人咁撚垃圾 負皮前聽過Razer隻2.1未呀
未撚聽就摺撚埋啦
$5000 玩2.0啦,自己用緊
Yamaha r-n402 $2000
Q acoustics 3020i ~around $3000
請教下 啲聲如何?
razer真係不了
$5,000 買音響啦,唔好買pc 喇叭

參考吓 日本仔 電腦聽歌

https://youtu.be/DqA0EWRwpsA
另一段錄音 泡菜仔

Queen - Love of my life

https://youtu.be/0RnhMbG-Q-I
哇$5000就可以做到呢個質素
Yamaha?
加多少少買genelec 8030+subwoofer
呢套我用緊
響黃金地庫拎出到外面
立刻CALL VAN
3020I中高音好正, 但bass唔夠彈
n402可以直出spotify/tidal, 冷聲底
3020I 加n402要好多位,如果房唔大,可以用3020+2.1amp+1隻bass speaker放地下

唔mind二手就上 review 33睇下有冇野執啦
我諗住聽晚先去呀,係咪真係冇可能搭地錢返屋企?

另外,巴打你黃金地庫邊間買呀?
我自己冇呢個能力拎去坐地鐵
你有冇手拖車?
我響扶手電梯附近果間買
係咪好大果間,成就幅場SET左好多套Edifier試聽果間,冇記錯佢地個價會貴少少
係呢間呀
我自己冇隔過價
大約1600-1700左右
out 你 $5000 budget

日本仔嗰set:

1. 喇叭 pioneer s-a4spt 細酒桶 二手 約 hkd $3000

2. amp - LM3886 淘寶amp 全新 ¥800 -1000(係,日本仔用淘寶)

3. USB dac 解碼 - 佢用fostex hpa8 好貴。可以買平平地先 topping d10 (淘寶)約¥500,有錢再升TEAC。

4. 喇叭線 belden 7蚊尺用住先
你幾時買?我睇過而家深水埗最平大約$1480~$1500
我上年買呀
不過我真係唔記得幾多錢
唔知係咪連VAN仔錢都計埋落去
頂,好吸引
問多個問題,套S350DB你用落覺得點?
抵屌
有藍牙有光纖
打機同睇戲唔錯
我放響房低音都好勁下
聽歌我就用第二套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞