桌上喇叭PC 2.1 speaker求評

195 回覆
2 Like 0 Dislike
窮撚
香港細地方嚟講,2.1個BASS過重,唔係好啱日常使用,想睇條YouTube片都好似地震咁
要平衡返聽歌,2.0大箱少少BASS都唔會弱
無線傳輸品質已經好好,甚至依家講緊接近無損
只係當初無線產品唔及現有音響設備成熟,好多伏咁解
當然依家都好多伏
bose companion個volume control用幾個月就會甩膠,搞到黐納納,不過唔知最近有冇改到物料,因都成四年前買,聲就幾好聲,不過你要接受黐納納。
有對egg黑色想放,買左兩年,好新淨,樓主有冇趣?
active黎 估唔到香港有人識 我自己係thomann買既 用緊

前面有人提到既vanatoo都想試下
呢個價位未必差好多 有得揀我唔會無線
但係可以就咁用手機播歌好方便
你話pc我無考慮呢層 你諗你
想請教巴打
有冇話USB定S/PDIF (TOSLINK)音質好啲?
我買咗個soundbar 用USB連電腦
成日簡唔中有啪一聲雜音
直上lsx冇後悔
麻麻地KEF啲look
頭先行過深水埗,行黃金見到有Edifier咪試下,試左R1700BT本來都覺得幾好,跟住再試埋另一套2.1, 頂完全兩回事D聲靚好多,套2.1唔記得model淨係記得要3千幾,不過最大問題係個Sub Woofer太撚大舊買左都唔知點擺
Edifier S350DB
就係咁先奇,我上網搵哂都Edifier都冇3千幾既2.1,但個款係咁上下喇
Klipsch pro media 2.1
咩都好,係舊左d
香港有?
成5000 budget買Airpulse A100 $3800, 等佢遲D出既專用subwoofer. 鋁帶高音加80W mid woofer加subwoofer=perfect
成班聽都無聽過就負評,井底之蛙
聽撚嗮兩隻先來留負評啦傻9
邊到有得試聽,黃金唔見有
得razer store有
同埋bose好似真係overpriced
Micropod
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞