巫師3既任務會唔會太多……

270 回覆
24 Like 231 Dislike
沼澤 個公爵要重玩左兩次
本身冇打過前作
所以有d難代入
我都冇打前作 一片白紙玩3
開左陣已經頂唔順好吸引 睇左成日12嘅故事
呢個任有睇攻略同唔睇攻略真係可以差好遠,
唔係太記得啦,印象中可以係做緊個任途中,自己去某個洞穴解放樹心,
樹心會殺左3個老巫婆其中一個,
班細路就唔洗死,不過條村就會陷家產,
不過班村民係抵死既只會係任何劇本中帶過,
雖然個任係冇完美結局,但咁樣做結局會相對好小小,
如果你做完個任先搵樹心,就會冇左個關連性,
呢d野唔睇攻略永遠唔會知,
而且仲影響埋好撚耐以後既尾聲boss戰,
三巫婆會變左兩個,唔洗一抽三,減低左難度,
d難度小小野影響好遠
仲有屎鬼忽群島又係要睇攻略,
幫錯人影響好遠,連結局都影響埋,
真心建議呢隻game係要睇攻略
個人認為2既故事比3仲深刻
3唔係大世界,亦都冇咁龐大既劇本,
反而更加深刻,不過有d野同3一樣,
都係支線可以影響主線,選擇會影響結果
到終章兩條路線入城待遇/行既路差好撚遠,
同一個地圖兩種完全唔同既體驗
雖然巫師3先係神作,
但今集既刺客都真係比之前幾集都誠意好多,
內容都好豐富,如果唔想花太多時間,
就較低難度,唔好理地圖上既?
靜係接任做,接受果個石像D任可以唔理,
因為無限出既,有興趣就接拎奧鋼果個用黎抽野
刺客呢集我玩左150粒鐘
不過UBI好on9,單機都走去改呢改路,
以前砌好哂裝打得輕鬆,俾佢改一改廢撚哂
好彩我一早爆左機
我反而覺得隻game雖然多bug 但真係真實 一打二 已經要打住走 一打三就真係契弟走得摩 冇主角光環
同埋煎藥個part真係好少整到咁detail

不過我記得如果一打一係穩贏 冇記錯嘅話係可以擋住行埋去 然後就自動同電腦角力 之後可以破佢防 斬佢兩刀 無限屈佢
kingdom come 唔係無優點既個戰鬥系統 但稱唔上真實
六個方位做進攻仿真實劍術 連擊系統有別於其它game無得俾你斬住空氣等對方埋黎俾你斬

但俾佢個master strike我自已叫完美反擊破壞哂個戰鬥體驗又浪費連擊系統 升級學唔同既連擊就係為左可以破防但諷刺既係你出手第一下或者第二下已經俾AI完美反擊打斷左你

對玩家角度黎講1V1必贏 只要唔出手係咁按Q制等AI一出手就即刻完美反擊loop到佢死為止 過程無負作用無冷卻時間
對AI角度 隨便一個村民/強盜都極高機率出完美反擊 玩家愈做主動就愈俾佢反到你一身傷/死好無癮 扭曲哂作為先攻一方既優勢

同埋一打多唔夠打其實係隻game扮難一開始有劇情鎖你能力就算有再靚既裝1v1都係好辛苦 過左序章到教官教你真正既戰鬥(完美反擊,閃避,連擊)就會變番正常好多 中期快速旅行經常有隨機事件有4-5個或以上既齊裝重甲板甲強盜搵你開打都係咁打

btw 你講果種方法都係其中之一必贏, 前提力量高於對方+有升技
唔夠力量永遠俾npc推番轉頭
好玩,玩到16lv,超左主線7個lv
先清哂支線同狩獵任。
隻game 2016年頭買
慢慢打 打左成年玩左成160個鐘先爆機
前排都玩到呢度,好深刻,救個樹森德魯依
班村民,男爵+老婆會死,唔救3個小朋友會
比巫女煮左黎送比村民食。
最強戰鬥技係劍氣轉轉轉加拜年 無撚敵
個個都話昆特牌好玩
咁有無玩埋新既thronebreaker
呢個任就算未打到,當年睇完都好深刻
當年一出就買,玩到群島到而家都未有動力玩落去,曾經諗往開返黎玩,但一見到個背包爆哂要賣野就棄左game
我記得林中夫人,你之後會搵到本書講返究竟樹心係邊個,點解會係到,成個故事大約係點,三位夫人點樣由好人變到依家咁。本書我係大島上面搵到。
個個係三條女阿媽好似係
本來既真威倫林中夫人
你講個d行路調查本身就係揭露故事劇情既步驟 目的係最後reward你個完整來龍去脈故事 然後由自己作出決定 睇到結局係點 你skip哂所有對話文件書籍故事=skip左隻game 做任最大既motivation唔悶就假
我覺得唔夠喉,我想再多啲㖭
邊game叫巫師3?

我淨係知 昆特牌3
唔啱小朋友玩架
BnW 個公爵夫人,無得扑但好正
keira有食到 sasha同劍女食唔到,冇睇公略剩係玩左一次play through
我又唔係咁睇喎

睇攻略過會冇癮,點都靠自己打過一次先有驚喜

樹心個任真係經典,個故事再一次提醒玩家扮演緊嘅角色只係勁少少嘅凡人唔係神

更何況主角本身就唔係啲咩聖人,佢只不過係正義感比較強

https://youtu.be/c0i88t0Kacs

由trailer都睇得出 佢自己都冇第一時間去幫
佢師傅仲叫佢唔好咁多事
士兵打佢幾鑊就算嘅話佢應該唔會理
但將佢上吊又太過份先出手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞