點睇明愛nursing?

140 回覆
3 Like 10 Dislike
樓主有無in東華?
講清楚cmc定cihe啦
樓主有無in東華?

有放jupas 未知幾時interview
講清楚cmc定cihe啦

Cihe
樓主有無in東華?

Jupas平好多
樓主有無in東華?

Jupas平好多

窮撚覺得冇資助太貴

Jupas平好多

窮撚覺得冇資助太貴

而家Nursing邊度都多人爭
私校都咁話
CIHE唔洗諗啦
舊年in過一次 連自我介紹都唔洗
淨係係咁而問左條問題係之前有個學護餵奶餵到個病人肺炎 覺得應該要點處理
成組都鳩答 然後就係咁介紹佢地個課程
之後成組人出去等 等左一陣 全組人都有offer

勿相認
如果唔in但夠分入係咪都會唔收?

唔知
點解唔in

唔知
點解唔in

淆底
其實ha啲rn嘅hd報名係咪已經過左deadline喇,定係放榜之後先開始?上ha啲網唔多覺有寫
ha年年都係好遲先開始接受報名,約6-7月咁上下,等吓la

聽聞nursing degree好似全部都要interview。
雖然nursing都係收好多人,但應該唔會好似文學院/商學院咁有d唔洗interview。

唔知
點解唔in

淆底

唔好淆底啦,咪去下當取個經驗囉。
我今年nursing y1,入之前都去過見工,當做準備

唔知
點解唔in

淆底

淆咩吖
問嚟問去咪又係果啲嘢

唔知
點解唔in

淆底

淆咩吖
問嚟問去咪又係果啲嘢

又唔一定禾,我去過TW in,佢叫我用英文介紹最近睇過嘅一本書。我心諗咩玩法黎架

聽聞nursing degree好似全部都要interview。
雖然nursing都係收好多人,但應該唔會好似文學院/商學院咁有d唔洗interview。

Poly咪唔洗
入得東華你就預左長期無得歸家食飯
因為個course 真心chur
D prof tips 9成9山埃
Course 讀嘅野唔多
但係考嘅野係教以外嘅野
基本上所有科都係自修
全部人都會自己整notes
只為pass
東華唔拉curve 有時可以全班fail (e.g NCD I)
相比起placement 真心輕鬆(個人意見)
利申:係東華chur 左四年
之前撞正個明愛std態度有少少問題
未試過咁想肥人placement
奉勸做錯野脆脆地認左佢咪算 std無時無刻都畀人mon住

聽講正常placement都唔會肥
態度差先會
係咪真

就出placement
好驚

Hi同學
Pass左cp1 AT AOM
我覺得其實啱唔啱做護士真心生成
我有fd knowledge麻麻 但個人醒目識補位 都過左
相反有人好努力 但總係做咩都差少少
Bed side rail又唔上 成日唔記得check野
一緊張就concept錯晒咁
有tutor 會pass依類人 有啲會fail佢
睇你係咩人喇
入得東華你就預左長期無得歸家食飯
因為個course 真心chur
D prof tips 9成9山埃
Course 讀嘅野唔多
但係考嘅野係教以外嘅野
基本上所有科都係自修
全部人都會自己整notes
只為pass
東華唔拉curve 有時可以全班fail (e.g NCD I)
相比起placement 真心輕鬆(個人意見)
利申:係東華chur 左四年

有邊科nursing唔chur

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞