點睇明愛nursing?

140 回覆
3 Like 10 Dislike
個人覺得東華好似好D
早排收到interview通知,仲未決定去唔去好
收到通知留名
你有冇親自去個campus睇下?
你有冇親自去個campus睇下?

東華好好多不過chur都死,我有fd 東華asso 升上去邊讀邊intern再邊返first aid搞要睇心理醫生,如果你捱唔到依種生活,千祈咪讀。當初放榜,我個班10個有9個都係想讀nursing,最後得1,2個捱到yr3,所以奉勸一句,千祈唔好因為搵到食就狗衝
東華好好多不過chur都死,我有fd 東華asso 升上去邊讀邊intern再邊返first aid搞要睇心理醫生,如果你捱唔到依種生活,千祈咪讀。當初放榜,我個班10個有9個都係想讀nursing,最後得1,2個捱到yr3,所以奉勸一句,千祈唔好因為搵到食就狗衝

真心想做護士但都有D驚自己捱唔到
Btw唔該巴打

Btw唔該巴打

巴打係讀dse定asso/hd?
讀緊東華
今個sem讀7科

Btw唔該巴打

DSE
讀緊東華
今個sem讀7科

覺得教得好唔好?
巴打加油頂住啊

Btw唔該巴打

DSE

如果入唔到degree nursing都可以試下space nursing出到黎有個en牌,我之前dse放榜前都有報,有埋cond offer,之不過最後meet唔到offer,好彩無讀到
讀緊東華
今個sem讀7科

覺得教得好唔好?
巴打加油頂住啊

見人見智啦
有好多科都唔止一個老師教
尤其NUR嘅科
所以話唔到俾你聽
讀咗2年(今年第三年)嚟講
我自己就覺得ok嘅
不過就好靠自己去溫去搵資料
因為有時啲ppt會解釋得唔夠清楚
當然你可以問老師

其實我講啲嘢好廢
你可以繼續問
真係想讀就咩interview en rn都去馬
實無死

Btw唔該巴打

DSE

如果入唔到degree nursing都可以試下space nursing出到黎有個en牌,我之前dse放榜前都有報,有埋cond offer,之不過最後meet唔到offer,好彩無讀到

諗住入唔到試下ha
醫院啲護士學校雖然係hd但係岀黎係rn,同degree岀嘅rn有咩分別?
醫院啲護士學校雖然係hd但係岀黎係rn,同degree岀嘅rn有咩分別?

得ha有 HD rn
有咩分別就唔知
讀緊東華
今個sem讀7科

覺得教得好唔好?
巴打加油頂住啊

見人見智啦
尤其NUR嘅科
所以話唔到俾你聽
我自己就覺得ok嘅
當然你可以問老師

其實我講啲嘢好廢
你可以繼續問

唔廢啊唔該你
覺得就業點?
之前聽人講入面好多hea讀
不過認真讀應該好chur

升職嘅分別

升職嘅分別

但係護士唔係唔睇重岀生,只睇重經驗咩?伊點hd嘅rn係勁啲喎。同埋護士無在職培訓咩,無得升上degree同碩士?
讀緊東華
今個sem讀7科

你year幾

覺得教得好唔好?
巴打加油頂住啊

見人見智啦
尤其NUR嘅科
所以話唔到俾你聽
我自己就覺得ok嘅
當然你可以問老師

其實我講啲嘢好廢
你可以繼續問

唔廢啊唔該你
覺得就業點?
之前聽人講入面好多hea讀
不過認真讀應該好chur

有牌鬼理你邊間出生咩
不過都聽過有人無offer逼住做住私院先
我自問覺得好難hea讀
Hea嘅話一個唔小心真係會肥一兩科
肥2次就
連續2個sem唔過2都好似會
讀緊東華
今個sem讀7科

你year幾

讀緊東華
今個sem讀7科

你year幾

NCD有冇衰過

升職嘅分別

但係護士唔係唔睇重岀生,只睇重經驗咩?伊點hd嘅rn係勁啲喎。同埋護士無在職培訓咩,無得升上degree同碩士?

佢肯放你讀就得
但聽講好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞