點睇明愛nursing?

140 回覆
3 Like 10 Dislike
明愛 身邊有人讀包括自己讀都唔會揀
我in過明愛nursing
個次係伏黎
in過四間nursing school冇一次in到想鬧個professor,唯獨明愛

個professor好寸?

聽講寸過馬頭咕哩
明愛 身邊有人讀包括自己讀都唔會揀

有幾伏
之前撞正個明愛std態度有少少問題
未試過咁想肥人placement
奉勸做錯野脆脆地認左佢咪算 std無時無刻都畀人mon住
樓主我都收到interview 2月3
淆淆地

我聽日

巴打加油
如果你係女嘅 入nursing school 會比較易
男嘅大部份只可入學店or 大學

關性別事?

聽講正常placement都唔會肥
態度差先會
係咪真

就出placement
好驚

我聽日

巴打加油

關性別事?

關條毛線 我有fd入咗去讀 樓樓上咪fake人啦

我聽日

巴打加油

關性別事?

男嘅就係
女就唔清楚
不過我果屆男女比例就到6:4
越嚟越多男仔讀

巴打加油

關性別事?

法國好似一班得2條仔
仲要法國啲護士
佢地發發喇
聽過好多護士朋友講,唔少人一到要出實習就頂唔順,會quit nursing,唔單止係workload問題,係同成個護士界風氣文化有關 你無eq真係唔好入

我唔係護士,但都係醫療行業

聽過會搞小圈子,喺背後數人
自問脾氣唔太好,但又想做護士
比起workload大辛苦,D人事問題好似仲煩

態度差先會
係咪真

就出placement
好驚

比人鬧親咪扮死狗咁囉

唔係怕俾人鬧
死狗遇咗
係怕肥姐

態度差先會
係咪真

就出placement
好驚

比人鬧親咪扮死狗咁囉

唔係怕俾人鬧
死狗遇咗
係怕肥姐

加油
我都係2月2 in 好緊張

加油

巴打加油

關性別事?

入去讀代表易咩?
咁都可以講我fd入唔到啦,係咪難呀?

醫院女嘅可以去男房女房
男嘅只安排男房 當然都有mix ward啦
你係醫院請男定女扺啲呀?

再者,樓上都講法國得兩男,咁比例邊到高啲呀?

態度差先會
係咪真

就出placement
好驚

會呀
不過會同學校mentor同wm 講左先聲先
通常柒左你認下衰就無事

關性別事?

法國好似一班得2條仔
仲要法國啲護士
佢地發發喇

法國多靚女

加油

輕鬆啲啦
雖然當時我都好緊張
仲要我係asso上
無offer真係晒咗2年
可能我本身淨係修bio,又覺得香港讀sci無出路
都有d想轉讀nursing,但擔心自己性格唔啱做nurse

法國好似一班得2條仔
仲要法國啲護士
佢地發發喇

法國多靚女

嗚呀
我in過明愛nursing
個次係伏黎
in過四間nursing school冇一次in到想鬧個professor,唯獨明愛

個professor好寸?

一開波已經黑面
~10個人case study,但到第六個七個cut,話夠鐘,但佢又冇話有時間限制,好想投訴佢啊。
去過見工/學校interview,有時間限制嘅一定會一早講定先,爭唔到我心甘情願,唔講有時間限制又爭唔到我覺得唔底
希望唔會比examiners歧視
可能我本身淨係修bio,又覺得香港讀sci無出路
都有d想轉讀nursing,但擔心自己性格唔啱做nurse

一定要讀bio先可以讀架??!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞