[PS4/PC] Monster Hunter World [294] 1001肯開po未

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
如果多近戰玩就主徹甲副擴散,全遠戰就主擴散副徹甲加麻眠兩次
打貝貝除左大劍同擴散其他都玩過晒
大劍打呢隻太辛苦放棄左
擴散驚炸到隊友
第一次係咁轉武器打
又好專心咁睇晒個故事同啲對話
又貪心想一次解晒支線,結果搞咗成40分鐘先玩完

睇佢啲攻擊模式覺得用弓打會快好多
第二次打諗住轉弓手時,發現係無屬
即時
其實玩擴就一定要有坦
同埋遠攻係無想像中咁難
要一齊擴架
正常坦擴擴奶
打得快就ok
平時玩4輸出 個個都近攻邊擴到
有時有人玩擴 我冇玩開 就用弓做坦
4近唔識打
我打開有坦的
無坦拉佢好難打
利申 無技術

不如話你救到隻鳥就ok
4擴快贏好多,坦奶都唔駛,最緊其中兩個擴有做埋控場,所以熔山弩一定要有
其實救唔到,粉塵回得太少
關鍵係快手搞掂隻boss
呢度啲近戰接近係自由坦,邊個拉到就邊個做
錯啦
最緊要係清怪
隻鳥一比人圍即死
4近攻其實好易玩 會上癮
最麻煩係一區 求其一個拉仇會易打d

只後2 4區就每人用滅龍石拉 輪住坦著轉身衣
怪要清,但都唔可睇磨太耐
基本上嗰part隻嘢一扣到得返少少血,你啲粉塵都回唔到幾多,清完怪要盡快解決

不如話你救到隻鳥就ok
其實救唔到,粉塵回得太少
關鍵係快手搞掂隻boss
錯啦
最緊要係清怪
隻鳥一比人圍即死
怪要清,但都唔可以磨太耐
基本上嗰part隻嘢一扣到得返少少血,你啲粉塵都回唔到幾多,清完怪要盡快解決
呢度根本就個個爭住做坦
自由坦
4個要夾開先得
我好似食左2,3粒就ok
基本上清完怪都唔洗埋佢
專心打boss 就得
咪係
記得有場我做奶
明明仇左我, 我連轉身衣都著埋
但比人閃左
三區可能會閃 因為唔拉仇輸出機會多d
同冇咁危險唔會出shoulder attack

其他區就睇情況 睇下有冇隊友訓低左
見有機會中下一招會貓都會閃
我想問未玩過雙刀 過鹿首精用雙刀點出技
🔼🔼⭕⭕❓
驚唔夠快可以用輕弩有回復彈,boss啲判定好廢行住射佢就傻仔咁
mia係唔係到
諗住轉出呢套裝 你覺得點

スタミナ急速回復Lv1 体術Lv1 回避距離UPLv1 攻撃Lv2 水属性攻撃強化Lv3 見切りLv7 弱点特効Lv3 超会心Lv2 弓溜め段階解放Lv1 睡眠ビン追加Lv1 散弾・剛射強化Lv1 の検索結果 1件

1區最尾眠一次落石兩倍傷 變做100%會心
發現冇會心 枝箭會低10傷
但冇左體力2同迴性2 變左迴距1
用黎避衝過黎個招

睇下可唔可以18分內或者再快d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞