[PS4/PC] Monster Hunter World [294] 1001肯開po未

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
巴打如果你太刀新手我建議你留意吓每隻怪嘅弱點 ,唔打弱點嘅太刀只係牛油餐刀一把
啱啱上wiki睇左啦 今集角冇單獨計弱點
打頭就得

你講一講先記得以前2g要打隻角
麒麟過度活躍 單人太刀打都麻煩
圍抽就歷戰王都好快搞掂
麒麟個頭已經細,仲要打隻角
打極貝十分鐘左右已經打到落4區
但4區壓力大驚貓打好耐
睇黎要再練下
著裝都死啊我
祼裝 我死左啦
以前覺得單人用太刀難打到黐線(hr50時代)
當練成見切再加埋件轉身衣,基本上鳩打都係5分鐘搞掂
粉塵好似全map都得?其實即係鬼人粉塵都係?
因為隻毒撚鳥我有專登google過下

好似係廣域嗰啲先有距離限制?
傷害差好遠
本身已經差一半咁滯
計埋打弱點有會心 同觸發超會心就差更遠
如何保護豬隊友毒妖鳥
係咪要自己帶粉合?
本身有3舊粉塵,箱再有3舊
見毒妖唔差唔多扣一半血就食粉塵
一見到有細怪就閃佢哋,幫毒妖手殺死啲細怪先

以上做足應該都夠
好似打得唔夠快 係咪應該用返本身把r8片?
同埋我上次做咗旗面族個任之後今次使唔使再做
最緊要清凶豺仔 唔係好快死
用指定武only
最好做埋
睇你想要快定要穩過啦
因為個任太煩,我寧願選擇穩過
一失敗又要睇多啲啲活動,對話多次,嗰到都要時間

用咩武器就睇你玩開咩
啲人話大劍輕弩最易過,但我自己一take完最2個支線就係用雙刀嘅

再唔再做奇面族任務睇你想唔想要「狂獵」呢個稱號
想要就要再做,因為佢係要求你一次完成2個支線加主線任
畀人負皮
睇返日文wiki寫原來都有一定範圍

味方がピンチのときに使おう

生命の粉塵は一定の範囲内にいる味方の体力を35回復させることができます。味方が力尽きそうになったら生命の粉塵を使って助けてあげましょう。
OK, thank you.
油雞強勢回歸
刷晒爛西未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞