HKCC 2018-19討論區[21]New year break完了

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
普通話for sure啦如果你有底
日文班人好多本身都識日文
如果你無底reg日文唔太抵玩
雖然啲人成日都話jap 1就算無底 肯勤力讀就有A 但係我身邊真係有朋友好努力讀都係得B/B+ 所以我諗都係因人而異嘅 認真考慮下啦
點解有啲科冇得揀
唔係 如果你dse全部都係2 一科3都無先要讀多科GE
感謝師兄
我都好想知 諗咗好耐結果無得揀
可能係sem4先有
自己睇表啦
邊度有個表睇 sor
祝你過三爆四
唔難讀 上堂無聽過書 project要搵岩人 因為要煮野
2026 都易A
CCN2005 Organisational Behaviour
係咪背野多
Fm 基本上大部分acct人都會讀fm 佢地覺得可以拉高gpa
好多野背既科
上堂教普通野 之後做下工作紙又一堂 主要係project 多野做 依科難A 通常B B+
Cluster E 揀grammar in context 定係 digital storytelling好?
有關reg科嘅email
純背?算唔算易讀?
唔想揀要計數嘅cluster b
想問reg科個到part a係咪一定要揀哂四科?
part B揀preference係要揀揀咗個四科以外嘅其他科?
唔該哂大家 祝你過三爆四!!!
嗯有soci底會輕鬆啲
Intro econ未讀過幫你唔到
Storytelling
CCN2035 Values and Ethics in Daily Life
CCN2053 Chinese Management Wisdom
CCN2024 Logic and Reasoning
CCN2201 Chinese Family and Culture

諗緊邊兩科GE好 求評
上個sem CCT A 但又怕Logic and Reasoning會差好遠

祝回覆者GPA爆4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞