HKCC 2018-19討論區[21]New year break完了

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
<40%
商科DS揀咩好
Ob nego一齊讀 會唔會背到傻

CCN2006 有冇巴絲講下好唔好讀
有冇ching想對principle of investment asm1?
Engine 仔?
想知點先有政府個三萬蚊,同幾時出
三皮耶阿蘇仔冇份
記得揀有cori lam 既graphics 同埋maggie ng material
想問attendance點計
我無返3堂tutor
1堂lecture 過左未
計鐘數
2269必regCoriolanus
Solidworks得佢先教得好
嚟近reg科
Personal growth & development vs love intimacy and identity
邊科多靚grade 同好讀啲
想問下reg科使唔使好似add drop咁搶
第一次reg sor
Maggie ng今個sem冇教 好唔開心
下個sem嘅同學仔有Maggie ng就盡reg啦 佢真係教得好好
Intro to econ好讀嗎?第一次揀科好驚。。。
有冇好嘅lecturer介紹?
點解1042好?
有冇巴打想對ccn2016 asm1答案?
https://t.me/relnatt
唔使 不過你揀咗嗰啲唔係一定有
冇位就會彈你填嘅preference俾你
睇下你鐘意讀咩 來來去去都係culture/policy/psycho
有ㄧ科叫social policy in hong kong 如無意外 應該係john lee教 個人認為佢好叻 但教學模式唔喺嗰嗰人都啱 加上呢科需要一個人對policy本身有認識 好需要批判思考好多文要寫 啱鐘意研究policy同學讀
A嘅同學五隻手指都冇 想合格就簡單

如果同學本身鐘意背書 唔鐘意諗太多野 又對psycho唔抗拒 我建議讀personality (psy科) mid term好簡單 比policy科易拎A
另外 身邊同學有人話human behaviour好讀
GE Chinese-related Subject有咩係好讀。。。?見到好多評價都好差咁。。。

大家對呢d科有咩評價?
CCN2030 Social Development in China
CCN2017中化
CCN2021 Chinese Family and Culture好唔好讀?
CCN2214 The Role of Chinese Women in Historical Development

回覆者,祝你地都過3爆4
Never reg CCN2017
2021幾多人讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞