HKCC 2018-19討論區[21]New year break完了

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
有冇ching知道點先睇到poly d pastpaper
例如:http://exam.lib.polyu.edu.hk/browse?value=Physics+II&type=subjtitle
有D年份CC拉把個網冇
社科人sem3有冇DS好推介
屌揀concentration今日deadline但唔記得交form有冇ching知聽日交仲收唔收
Jack chow我屌你老母
有冇ching知intro to it嘅in class asm係咪open book?
有冇巴絲讀緊exploring culture through field trip?
有冇N展巴打分享下自己讀過嘅DS subject?
得PJ無mt無exam
各位同學:

過去數天,有關學生紀律委員會對 四 位同學 於去年十月四日違規行為 的裁決引起 媒 體 的關注 。我希望可以藉着這封電郵,讓同學了解事件和大學的立場。

大學是一個為社會培育人才的地方,對學生的 言行和 品德有一定的要求。涉事學生屢次不聽勸告,強行衝上李嘉誠樓十七及十八 樓, 以粗言穢語辱罵他人 ,誹 謗 兩位教授及多次阻止他們離開。無論學生有任何 動機,大學不可以亦不能夠接受該行為。因此校方必須嚴肅處理違反 校規的 同學,維持校園綱紀,讓師生可以在一個安全的環境下追求學問。 有評論指 校方為了打壓言論自由 、 製造寒蟬效應而懲處學生, 這說法與事 實 並不相符 。

我亦想提醒各位 同學 , 大家 有責 任尊重制度。理大有既定制度,如有同學涉及違規行為,校方便會因應情況考慮成立學生紀律委員會調查事件,當根據程序成立了學生紀律委員會之後,委員會便獲授權調查事件,作最終的 裁 決。校方今次亦一如既往地尊重制度,讓委員會就事件作最終的 裁 決。委員會是經過了非常詳細的調查,並且考慮了所有相關資料,才作出 裁 決,我懇請大家尊重。

我謹此一再強調,理大矢志培養良好的社會公民,非常重視學生的行為操守,並不會容忍任何粗暴行為在校園內出現。希望涉事的同學們可以作出深切反省;更希望其他同學可以理解大學的立場,尊重學生紀律委員會的決定,以及支持校方在維持校園綱紀方面的努力。

暫任校長
陳正豪

bee+mech
有冇人今日12:00之後喺HHB執到一個有鎖匙扣嘅深藍色銀包
https://t.me/c087780m
薄酬
N展仔sem3, 4 必reg嘅2科靚grade DS 科
多謝個位好心人!!!!!
CC有愛
跪求CCN1017 Intro to Psycho嘅Notes
3104 陳劍青又開始講經了
我唔係N展仔 但上個sem有reg
後面班人已經冇聽
BEE, MECH, THERMO
另外唔建議揀Coriolanus有份教嘅2248
有冇方法睇到mid term監考timetable
想知依科無考試 如果唔夠7成attendance會點
Mech
BEE
DS科最抵讀嘅3科就係bee mech同thermo
唔讀呢3科唔通讀咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞