HKCC 2018-19討論區[21]New year break完了

1001 回覆
9 Like 8 Dislike
Sem3好 衝成績
有冇人一齊交流下econ individual assignment
唔係好識做
有冇人知份applied computing project 點做?完全一啲頭緒都冇
唔識做第2題
係咪因爲non jupas多數睇sem3 gpa or sem1-3既cgpa? 唔該ching
hku engine year1 in完後隔幾耐會收到offer
最快1個月 最遲可能7月先有
我想問下 positive psychology如何 會唔會好難

利伸商科
請問bio psy幾時幾點mid term

有冇人想對bus econ assignment tg:@ohnemichbitte
啲人可能以為有底就搞掂 無專心上堂、溫書未b/b+
我就係呢啲人
intro econ exam出既題目同你平時上堂做嗰啲好似
呢科真係算易
我想問下eng 嘅DS科揀咩好?
宜家sem4讀緊 可能因為大部分揀嘅人都唔係psychology major,所以assignment and project嘅guideline會講得好詳細
上堂幾有趣 唔係hardcore嘅科
Ethics都drop
唔出
可以咁講,絕大部分都係睇你報嗰陣嘅cgpa
Sem 4通常用嚟meet offer
Sem3讀少科啦
睇你自己gpa 同埋non jupas 想報咩科
其實seminar 有講 就算無去聽
moodle都有ppt 教你點take
讀mkt不如mo啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞