[PC/PS4]Final Fantasy XIV Online(17) 新資料片5.0漆黑的反叛者

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
KWSK

(無買卡)
1on1 對戰型血量制Card Game
自由組合50張,以回合制對戰

卡片分為8種屬性各有特點
屬性間雖然無互相克制,不過某幾系會特別受歡迎
以FF14角色來講、曉之血盟角色包含土系、雷系會相對多

森都果幾個就風系、
教皇同總長當然冰系

詳細說明會星期四教學咁介紹

卡的話有簡體中文、英文同日文版
我地各自用番自己想要嘅語系來玩
星期四我都會準備1~2副來比大家試玩之用

來試玩唔會收錢

最多都係個場收
朋友仲找緊睇下有無咩地方係唔駛錢又可以一班人坐得耐
唔駛買住
你真係岩玩自己去買就另計
你來試我會準備卡來比你地
其實我想問時間地點
星期四晚上8點(通常有人早來)

想問一下點解會玩 ifrit?
日本人又多 ((唔計識日文既巴打

tonsberry users 又多 d 講英文既人又多d
冬貝利以紐澳、東南亞玩家為主, 但起其他DC都臭名遠播
裡面既遊玩風格/體驗都同其他DC好唔同
打個4人副都可以滅到散之類咁

至於點解起ifrit, 2.0開始玩既巴打大部分都聚居於Gaia DC既Bahamut
後黎Bahamut鎖左國, 新入坑既巴打就開始轉為聚集起ifrit
雖然唔同Sever, 但同DC之下兩邊仍然可以一齊打副本

遲d 4.57實裝跨服功能既時候兩邊就可以更進一步咁互動
遲d 4.57實裝跨服功能既時候兩邊就可以更進一步咁互動

意思係轉server唔洗比錢?
咁mana呢?
到時只要同一個dc就可以傳去唔同既server
但會有部分功能限制左
跨服功能既意思係可以起各主城既大水晶度直接傳去同DC之下既其他Sever度玩, 但有部分功能會受到限制
例如: 唔可以用retainer, FC部分功能用唔到等等

同依家要收錢轉Ser既服務幾大分別
咁mana呢?

mana唔熟, 不如你介紹下
我凈係知都有唔少巴打起mana
開po啦組長
冬貝利跟本唔講英文 / D人講既英文跟本唔明
開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長開po啦組長
聽朝起身見到1001
貼多次關於跨服系統,
同直接課金轉SER係有D分別

跨服系統指同DC之下既Sever可以自由往返, 唔洗課金既
應該可以起野外一齊打怪/G10

但有部分功能起跨SER既時候會用唔到

- 用唔到Retainer, 包括賣野
- 但可以起Market board買野
- 唔可以買地/個人房, 但可以進入居住區
- FC部分功能用唔到,但可以用FC頻
- LS頻道對話用唔到,只可以用CWLS頻
- 唔可以結婚, 但可以出席婚禮
- 唔可以收發信件
- 唔可以採集未知/傳說點, (姐係普通採點可以 )
- 玩唔到賭場六合彩, LOVM,卡片大會

跨服無時間限制,
登出再登入返你隻人物都會起你去左果個Sever既世界裡面

所以出左既話ifrit同巴哈既巴打可以去探大家
岩岩on番見4.0主城人影都唔多隻..
係有新地圖等大部分等緊5.0?
冇玩一年, 係tonberry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞