歡迎想砌模型o既巴絲入黎 (2019年2月號)

840 回覆
7 Like 1 Dislike
我有諗過,但係見人講話如果唔係成日用會好易壞

有出沙煞比專用顏色
係未一定要用沙紙打磨,先可以上底色?
lm
有沒巴絲會報匠人盃
想問巴打們邊到處買GAIA最平?
英明/YM?
想請教巴打們 細佬買左盒pg 00raiser新年砌 開箱見到有螺絲 想問呢隻pg係咪要用埋螺絲批砌?
大大本說明書唔睇

朋友參展作品
好好J
好似幾正 參賽品係會放上個場被人睇?
新手唔敢玩 但想上去睇各位大神既作品
沒啦,個fd見我砌左排,叫我去玩下,唔理攞獎,不過可以自己隻野,拍係人地格離差幾遠
如果我素組既話,會用平剪,剪剩小小再用靚剪例如神手慢慢剪平。
用界刀整好易整親手 ,同曬時間
你而家咁既情況直接用無視大法
如果想搞既,都睇你點花,用400->800-> 1200 咁上下省下佢。 d砂紙號碼唔使跟足,大約粗,中,幼咁。
其他你講都岩
白化定磨花? 素組基本上唔會磨
網上其實好多伏, 最好自己拎廢件測試下 人地接受到兩截色唔代表你得
或者你影張相上黎睇下搞成點

其實都唔需要任何處理啦
大家好,我完全是砌模型新手,想買幾個MG玩下,想問如果素組滲線用GUNDAM MARKER POUR TYPE BLACK GM301~303 同 ERASURE MARKER GM300 會好d? 因爲我未必長玩,想用d簡單工具先,多謝意見先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞