醫管局 暨政府 廢青討論區 19

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
因為我一年得10日大假 之前見工已經用咗兩日,嚟緊見工又要拎多幾日,咁到我走嘅時候又點樣計返比佢?我係擔心呢樣姐
同得邊個講姐!唔通dom咩!
19年重新起計㗎嘛
咁就死啦好似越講越走唔到咁!我想去一個新嘅地方重新做人!脫離苦海咋
我都知嘅!我只係一個小薯仔
我依家都唔敢輕舉妄動!佢話咩咪咩囉宜家!我宜家已經積極咁樣搵緊工!我唔敢裸辭啊!但我真係唔會喺度等三年,可能我依家出去做其他工慢慢升上去人工都已經高過佢
入啦大家!筍工丫
我都有諗過!但出咗嚟做嘢仲點樣返轉頭!生活都要錢啦 OU係咪可以讀part-time degree 只要有唔知幾多年工作經驗就可以去報?
其實HR都幾慘
咁呢樣我都明 嗰刻我係覺得真係差一步
我都好老實咁講 我知道學歷好緊要 但已經出咗嚟做嘢,要重返校園唔係一件容易嘅事,依家人工已經唔係高,仲要拎舊錢出嚟去讀書,唔通硬着頭皮問屋企攞咩 我又唔會咁做囉 真係只可以怪自己當時冇讀上去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞