醫管局 暨政府 廢青討論區 19

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我係得罪咗老細 之後就係咁搞我
有無巴打in 過好多次PCA 都無offer
之後自己去讀證書先有offer?
我in 左7,8 次都無offer
考慮緊自己去讀證書好唔好
利申:搵緊psychology 同psychiatry 既pca
見clerk 入waiting list是咪玩完
小弟做左半年HA rn 已經開始頂唔順 平時一年病一次 宜家半年每個月都病一次 一星期真係得一粒o night完未回到氣又準備下個papan 無哂朋友咁濟 仲要今年加上年半年得10日al 加上有個senior針對我 無做錯都會成日俾說話我聽 諗緊quit唔quit 走去做ngo好
利申:當初對nursing真係好有熱誠 但慢慢俾HA既無限paperwork admin野搞到無心番工
係咪無咗Fg直入eo ii/ha ii呢支歌仔唱好耐喇?
咁如果做PCA(psychiatry)
會唔會對之後apply PCA I(Psychology Assistant)有幫助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞