醫管局 暨政府 廢青討論區 19

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
咁我會唔會知道我老細到底寫到我點?
如果宜家辭職有無用?我辭職佢就會唔洗寫?
唉 如果我走 日後都可以仲有一線生機番黎做 如果我宜家唔走 就會遺臭萬年
我真係比我老細搞死我啦,而家諗緊去唔去私院試下,過吓冷河先 但我又好想知到底佢寫成我點,如果唔係太太太太衰 ,我諗都應該冇嘢掛。btw我好心痛我份完約酬金 雖然唔係好多錢但都係錢啊
琴日已經初步同我傾過下 佢話整體我都好好,好鍾意我,但佢唔鍾意我準時收工準時食飯 (但已經做晒啲嘢) ,又問我有冇上堂增值下自己 我話安排緊 佢唔鍾意我唔上進 條友大撚把野不滿!
咁我份約係三年㗎嘛,三年之後就唔止咁少㗎,因為我一直都係諗住會係我做到一兩年嘅時候會轉到clerk 3 or ea2 咁我就可以攞到個啲錢走!宜家冇啦冇啦
我又覺得可能我之前去見過ea2 有幾個同事知 唔知關唔關事,因為老細叫我努力,出年會寫返好我
做ward啊!屌 講真 ward嘅野真係源源不絕,我做哂我手頭上嘅野就走架啦,我唔知咁樣都令到佢唔高興囉!最好笑嘅就係佢話 : 平時我都遲幾個字收工 遲成個鐘收工 有咩問題 ?點解你唔扺諗啲 有時蝕底下有咩所謂!
做ward!如果我自己辭職好似係冇得攞返嗰啲完約酬金嘅?
我之前見左2份ea2 一份clerk 3 ,黎緊有4份ea2叫我去in! 所以擔心SDR會影響黎緊嘅工!
我想問下 其實我學歷得中六畢業+found dip + 一年醫院工作經驗,其實係咪唔符合做ea2嘅最低資格?因為之前去咗in其中一份ea2,見完之後一個禮拜HR打黎俾我,再追問我學歷,然後話幫我Mark低返資料,之後就無下文啦!
其實係咪有2年ha 經驗就可cover到學歷?如果咁樣講法咁我咪即係in黎都嘥氣嘥時間?
1月18 in ,之後嗰個禮拜就打嚟追學歷!到而家都冇下文!我使唔使打去追問下?
黎緊有個ea2 要in ! MRO 黎嘅!機會大嗎?
會唔會因為新年呀?但我諗唔明囉,咁佢打嚟咁樣係咩用意
唔符合又叫我去in 俾咗個希望我
有時呢諗住send去一啲遠啲嘅醫院,可能會冇咁多人apply ,咁我機會就大啲!唔知關唔關事呢?
其實拎SL去in ,佢哋會唔會知?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞