醫管局 暨政府 廢青討論區 19

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
一個c3 18日大假, 兩個ea3 先20日
慳皮力max
其實HA 既CLERK 即係政府既ACO 同CO
今日我地叫既ACO
以前叫CO II
即係政府既ass. clerical officer =clerical officer II

HA 就CLERK I/II/III

clerk II同III 大約=ACO
ACO max 係Pt 15
clerk II max 都係pt 15

clerk I 即係co

ea 就係由再早年既tsa 改出黎
ea pca opa 都係cut cost 既野黎

HA 既pay range scale 真係垃撚圾
真正嘅跑贏大市
Ea1,2 無相開工作經驗(it hr finance果啲)係咪唔會考慮
睇部門,其實唔使諗咁多順其自然啦
係咪無論幾時入都好,4月都會跳一個point?
EAI唔係已經18,9K咩..大同做緊好似幾舒服
唔明
例如跳一個point咁
唔係真係一個point咩?
咁份約寫住from xxxxx to xxxxx係點計來
supporting staff包D咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞