Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 25 ) 十周年 S"10" 2月殺到!!!

1001 回覆
19 Like 12 Dislike
細e128 256

大128 一跳512
快啲發佈啦
super amoled 變成dynamic amoled

4k自拍 好特別咩 支援4k hdr拍片攝影
d app同說明好多殘體字
係要學apple噉
硬係中間跳一格
迫想買256gb嘅人買512gb

利申 用緊64gb仲有好多位剩
部s8+個moon無啦啦勁綠 係咪提我揾s10+
有無人去過先達間三禾貼note9既uv貼?
好唔好?
有冇人用adhell3 block唔到連登廣告
我登記到club s呀,而且查登記note 9 $600記錄都見係處理中
128好夠啦,再插張sd卡
btw Evo plus 128gb都係170 係咪應該要入手 張舊samsung好慢

9.0下面有白邊
我記得設定有得校唔show

呢個係新既 gesture
好似 iphone x 既 navigation bar 咁
唔明點解要整3條線
vivo同款噉
好鬼樣衰
上面位巴打可能係刷外國版
港版應該係未出
對應返果三個掣
佢個 gesture 係由頂向上拉
不過可以唔 show 既
咁轉珠點算 會唔會轉轉下變咗返回
你咁驚咪用返傳統三粒掣
https://youtu.be/jTRlWx70F6M?t=71
呢到有得揀熄左 gesture hints
我諗應該要由最底個框拉上去先會back

利申 冇玩過轉珠
其實同 one hand operation+ 一樣
佢 detect 由個邊拉入去
不過佢有機會同 samsung pay 拉卡出黎撞
睇條片都見到
不過我冇開拉卡個功能
對我冇影響
我而家用one hand operation+
都間唔中會唔小心hi到
A8s?
One UI
Samsung 用 android 9 重新寫過既 interface
暫時香港未出 android 9 更新
香港9.0 one ui同步推出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞