Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 25 ) 十周年 S"10" 2月殺到!!!

1001 回覆
19 Like 12 Dislike
點樣可以再減600?
thank you!
IT之家2月6日消息 三星Galaxy S10系列旗艦手機預計將在今年2月21日發布,根據之前的爆料消息,該系列旗艦手機將包含Galaxy S10、S10E、S10+三款。目前,關於三星S10系列最便宜的那款S10 E又有新的渲染圖出現,這次針對其指紋識別模塊進行了特寫展示。

根據Twitter博主@rquandt給出的最新渲染圖片,Galaxy S10 E的指紋識別模塊確實位於機身右側,並且位置比較靠上,接近前置攝像頭,不知這樣的設計是否會為日常解鎖帶來不便。指紋識別模塊處采用凹槽設計予以區分。

相比S10和S10 +兩款手機,S10 E已經無緣曲面屏,正面是一塊5.8英寸的Infinity-O直板全面屏,後置雙攝像頭,造型和Note8比較接近。後置雙攝中,其中一顆為1200萬像素的可變光圈攝像頭,另一顆則由長焦替換為廣角。在配置方面,Galaxy S10 E根據地區版本不同搭載驍龍855以及三星自家的Exynos 9820。

另外,S10 E左側有一個音量鍵和一個專用的Bixby按鈕,SIM托盤和SD卡插槽可能會與麥克風一起出現在頂部,而底部則是USB Type-C端口和揚聲器。這款入門旗艦還包括好評的3.5毫米耳機插孔。
有種好精緻嘅感覺
anyone play now?
錯POST SORRY
ray ma ?
大家好呀 我係Ray Ma
得ray ma可以噉講咩
真心覺得幾靚
睇埋黃色實機點先
幾錢?
點解唔係後邊
八達通登記左有冇通知架 冇email ge
反而鍾意側邊喎
而家用s9
有時擺枱面都唔想拎起嚟解鎖
用圖形算
平平哋出住部a8s玩住先
過幾日會有 email confirm
指紋健你地唔覺得放得好上? 極唔方便啵?

唔通迫你轉s10+?
冇收到 死火
9都未有 等下啦
登記完,7個工作天內有成功登記確認信,收到再等40日
初一到三公眾假期,再等下
定你登記錯左八達通?係要SO個八達通號碼上去登記
睇部機揸落幾大
可能我隻手大
用 S9+ 手指公都去到差唔多嘅位置
S10E 細部啲,可能無想像中咁難㩒
我上佢個網check 係查無記錄
星期五打去問😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞