【吉人天相】卡迪夫城新兵飛機失聯

727 回覆
296 Like 24 Dislike
會唔會有機會上左島
希望
個島離岸有幾多公里
如果墜完仲在生但慢慢身體無溫度咁凍真係會好絕望
Source?
屈dee,個島有人住
睇黎果個位都真係唔會有機會游到上岸
太遠
但個島係有人住
人口都有6萬
理應上左島都會搵到人求救
我意思係佢跌落海個位離個島有幾遠
睇上面張圖個座標點
望落好似好近但實際都唔知要游幾多公里
根本無可能
Alderney得2000人口from wiki
係附近墮落 但游去島仔都有大段距離
屌你啦 個座標唔係真正墜機點
Alderney細到喺上面張地圖睇唔到先加個座標比佢
Sor搵左guernsey
咁生還機會略略提升左
其實係無可能游個島到
好似講緊幾接近70-80海哩
無啦
唔係到架啦
無裝備加依個時間係海到生存到一粒鐘都已經係奇跡
99% 啦 睇下揾唔揾到main part
基本上架機要落正係島邊先有機會生還
依家搵得返全屍都要還神
希望無事
正常航線會經過Guernsey再去cardiff
應該炒機果陣墜左去Alderney附近海域
And Polanco has revealed he believes the it would have been "like flying in Antarctica in winter" and should not have taken off.

Emiliano Sala plane 'took four attempts to take off before vanishing mid-flight'
"Crossing the Channel at night in bad weather, with a single engine, is crazy," Polanco said.

究竟當初係邊個決定用依隻機飛
我上twitter跟d source無一個話搵到殘骸
懷疑波波池d人唔識英文放fake news

During the course of the 15-hour search, which used multiple air and sea assets from the Channel Islands, UK and France, a number of floating objects have been seen in the water. We have been unable to confirm whether any of these are from the missing aircraft.
呢個係guernsey當地搜救官方說法

呢個係目前搜索咗嘅範圍,係無何發現
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞