[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(16)

1001 回覆
40 Like 4 Dislike
我諗係報紙冇野好寫就搵野黎寫,我都想睇大家姐和龔燁的。
打翻好啲中文字先啦

回正題,明明話之前傳係丹爺主動減產
現家又話要cut熊家戲份
啲media 出文又係唔撚做好功課....
剛剛睇昨日stanley ig story
影到某雜誌形容佢係
家底不錯喎
無記錯佢係外國讀書返嚟
屋企肯定唔會窮嗰隻
我太耐冇追po啦 幾時再有龔水線呀?
下星期一,有傑叔
唔該晒
希望今次唔好再生枝節啦
本身呢集就係上次no.1嘅枝節引伸,其實有枝節無問題,劇情合理咁發展就ok
啱嘅,唔好再強行加啲唔合理嘅誤會就可以啦
其實再誤會都幾奇怪,而家嘅阿水係非常相信阿龔,又玩誤會講唔通。所以傑叔心結解開後龔水就一齊都好合情合理

不過我都有諗過如果未一齊但又唔誤會兼甜甜地嘅話,或者係阿龔開口叫阿水等佢 但唔會太長或者一年左右,因為可以講醫生估計阿爸病情再過一年就認唔到人 阿龔想用盡呢一年時間全力搵錢買返間大屋
好似係新西裝?

佢著西裝真係好好睇
唔係卦?仲要阿水等佢一年左右,硬係覺得農曆新年果張相佢兩個係已經一齊咗...
農曆新年應該未一齊
Stanley自己都透露未拍到龔水一齊
但應該唔洗等一年嘅
Stanley都話咗希望龔水一齊嗰集收視有35點
我諗劇情都寫到差唔多可以一齊
傑叔都出啦 我諗快㗎啦
咁要睇阿淳係咪呃我地,佢話龔水未一齊。當然我絕對唔介意佢講呢個大話
如果下星期二都係龔水呢集先一齊會好啲,感覺星期一太多嘢要交代,唔想龔水喺埋一齊呢啲大事又要被左cut右cut
唔介意+1
我有諗過係咪因爲之後係地下情,拍嘅都係接龍度扮普通同事嘅戲份,所以話未拍到 。但其實依家都無乜分別
唔希望咩障礙都無晒嗰陣仲拖,就算無誤會齋拖都唔好啦 既然阿龔曾經喺lift度同阿叔講過話事業有成先去追鐘意嘅人,所以先諗編劇會唔會用呢個point去唔俾龔水一齊住,希望唔好係咁啦
事業有成呢個理由宜家應該講唔通
如果阿龔仲咁在意要賺返間廠 咁點解之前打算同阿水表白
編劇自己之前打破呢個理由在先
如果宜家再搬呢個理由拖龔水冇咁快一齊
編劇/阿龔會俾人鬧死 好似玩緊阿水/觀眾咁
扮工時間都咁多人...
好期待傑叔呢條線會點拆
因為同尋寶圖班人一樣
龔爸嘅病情都會影響到阿龔,未走失前覺得一切相安無事,又經過回水後咁多集嘅經歷,同埋知道阿水落住雪咁凍等咗自己個幾鐘,因而之前想表白都算講得通。
最好就講龔爸精精靈靈咁同阿仔講明想飲新抱茶啦
始終龔爸先係龔燁的no.1,阿龔為咗阿爸乜都得
快啲到聽日有文字預告先可以再參透下
見到呢個留言突然心虛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞