[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(16)

1001 回覆
40 Like 4 Dislike
好似努力loop就有希望
都要編劇大人好好寫,先吸引到更多人收睇
啱啱先有時間上水,嗱嗱聲祝Stanley生日快樂先 學David姐話齋今日個頭都吹得特別靚
Stanley同我老竇同一日生日
對工水要有信心
上次阿蟹live話40嘅話要找數,好想知有嘅話會點找
雖然過30已經好難得
係呢個年頭,過40好難
有30已經好叻,40真係好難,尤其是8點好多人未收工,去到35已經係No.1
係今日完之前祝stanley生日快樂!!!!事事順利
真係唔知點計,489我已經好努力loop都破唔到記錄

係好同一ip唔計
二樓中菜廳咪又即係canteen

睇呢個我諗重溫只係計落7日收視
啱啱睇到話傳會cut熊家線
唔好ar!!可以寫tree gun要去唔知邊度所以正係寫其他仔女伽嘛!!
我仲好想睇大家姐vs龔燁伽!
龔燁vs金城安都好 想睇安仔用d咩激到啊龔翻白眼
熊家係開心速遞主角組
話哂靈魂人物
應該唔會cut掛~
其實我仲好想睇三姊妹情 刻畫得好少 唔好cut啊
仲有熊家三位未來女婿!
最醒 vs 最蠢
之前夠傳開心速遞唔加集啦而家咪加到至少720,呢啲咁嘅傳言無咩好擔心。每個禮拜都至少有一集講熊家,我仲等緊好多二姨二姨丈劇情熊家發生
同埋我都覺得就算cut都唔會cut主角組先 熊家線如果cut 同換主角無分別
諗落無咩可能
所以傳言不能盡信
有種感覺編劇沒咁易放過龔水
明明新聞一開始話丹爺要求減產
新聞轉幾手又變咗做cut熊家線
呢啲網媒上網睇兩句就作到篇文
連source都冇

家有一廢老如有一寶
我覺得廢老好貼地喎
係戲劇效果將啲野浮誇啲咁演繹姐
網絡意見代表到後生啲嗰批嘅意見姐
我屋企兩老好鍾意熊家兩個根叔安仔啲戲
搞笑之餘不失溫馨
直頭假到無朋友
高收視嗰集仲要係講熊家,雖則話有假期效應,但都要吸引到人睇先得架嘛
愛回家cut咗個家就唔係愛回家啦。
熊家線基本上係成套嘢原本嘅中心,接龍線大學線或其他線係熊家日常生活(返工返學)引伸出嚟,就算熊家線無其他線咁受歡迎,都唔會cut啦
減產可能指係除咗開心速遞唔怕其他啫,拍處境劇時間咁固定,梗係繼續拍啦。啲人睇到一兩句說話就作到咁大單嘢,勁過編劇
鐘意睇熊家唔會硬sell溫情,搞下笑做下啲on9嘢咁帶出愛家人 I like it
本身淨係傳丹爺想減戲份,
就算減都唔代表熊家線會一刀切,
講真 如果熊家戲冇哂嘅話其他線點都有影響,
我覺得唔會咁冒險有咁大嘅變動,
同埋話哂熊家戲好易置入

btw其實可以試吓打番好啲字
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20190123/bkn-20190123183051406-0123_00862_001.html
張景淳接受東網訪問時直言很驚喜:「當時睇緊劇本,聽到呂慧儀唱生日歌,冇諗過係唱畀我聽。」講到生日願望,他表示:「最緊要係身體健康,多啲劇拍。」更笑言依家唔夠錢使:「一日只可以食兩餐,唔敢加錢飲凍飲,希望今年多啲工作啦!」

唔敢加錢飲凍飲 就算好番都唔好飲咁多凍嘢 乖呀
希望今年多啲工作啦 大家都好想 接多啲搵到銀又唔會影響拍開心速遞嘅job

下面阿蟹句留言 跟咗總監大人叫咩咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞