[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(16)

1001 回覆
40 Like 4 Dislike
+2
雖然因爲463 留意龔水既人多左
但因為拖而流失既fans都有唔少
作為一直支持龔水既人其實幾痛心
唔想再見到佢地爲拖而拖,而家兩個人態度咁明確,再唔一齊其實真係會唔多合理
有同感
如果編劇再用強行誤會呢條龔水用到爛嘅橋去拖
我諗再多嘅耐性都會被消耗哂
其實佢哋有各自顧慮 有口難言同唔到對方坦白我理解
但偏偏劇情上又冇咩俾佢哋用內心戲去展示到呢點
同埋兩人關係嘅進展之前好似一下子加快 唔太合理 宜家又拖慢返
睇睇下覺得劇情冇回水前/啱啱回水咁鋪得靚
有啲浪費咗呢對cp之前嗰勢咁好
廢青安點拗二姨丈攞著數,阿龔又點樣帶佢遊花園,大家姐見自殺王咁攪佢仔,又諗方法報仇
大家姐係有仇必報
龔水已經講咗咁多集,要出個第三者然後受歡迎過佢地應該比中六合彩更難 不過我唔介意之後有集講曹總又想追水水,然後今次阿龔以真男朋友身份出現
曹:水水呀~龔夜係尼難朋友? 尼地又呃禾? 禾bu先!
好正!再來多次428幾好
但水水唔好再刮啊龔啦 兩個直接d啦
其實好想睇啊龔vs池美麗
上次啊龔見到佢個反應超正
俾你咁講諗起而家暫時無咗博士,美麗轉移目標嗒阿龔糖
自己打完啲字都打個冷震
呢個情節我都好贊成
想睇阿龔冒住無左單生意既後果勇於同曹總講:係,我係水水男朋友
個樣
又funny 又可以順便幫428既佢洗白埋~一舉兩得~
想睇!
但今次扮情侶二個會唔會反而更尷尬架
唔係咁講㗎
都見到唔少人話阿龔口花花又自私
出個類似博士咁嘅暖男角色又吸引另一班人
然後就係雙方罵戰
我係龔水之後先追翻前面啲集數
原本想追埋連登post
點知全部都係罵戰 追到頭痛 放棄
或者係先入為主,我係之後先追返啲博水綠水睇(以前斷斷續續睇唔完整),唔否認細個阿水係鐘意博士,但長大後阿水當博士係兵(前期)/家人(後期),無乜邊幕令我覺得阿水係鐘意博士,除咗唔啱Timing外都少少想表達呢類型男人只適合做阿水巴打 反而max阿水係真心想同佢一齊,不過肯定未算最愛,如果唔係分分鐘連二奶都肯做(識人現實中真係甘願做二奶 cls )
主po好前期嗰啲都無追番,龔水po討論氣氛良好 唔覺唔覺開到16個啦
邊集?無印象
tree gun搵阿工做阿叔兄弟嗰集
402 家有囍事?(下)
謝謝絲打,一陣返去再睇番先
我都唔覺阿水鍾意博士
仲要博士身邊有Mandy編劇先寫阿水發現自己鍾意博士 寫到阿水當博士水泡咁
未即係搏觀眾屌阿水 阿水根本比編劇玩咗鑊甘
嗰陣就算唔係博香水主線
普通熊家劇情都話好多留言話阿水八婆做作
但其實阿水講野個tone到而家都冇變過
而家大家都話阿水可愛又話阿水成日受委屈
啲評價真係180度反轉
多個第三者三人行必有電燈膽又唔知邊個遭殃
龔水已經講咗咁多集,要出個第三者然後受歡迎過佢地應該比中六合彩更難 不過我唔介意之後有集講曹總又想追水水,然後今次阿龔以真男朋友身份出現
曹:水水呀~龔夜係尼難朋友? 尼地又呃禾? 禾bu先!
唔係咁講㗎
都見到唔少人話阿龔口花花又自私
出個類似博士咁嘅暖男角色又吸引另一班人
然後就係雙方罵戰
我係龔水之後先追翻前面啲集數
原本想追埋連登post
點知全部都係罵戰 追到頭痛 放棄
或者係先入為主,我係之後先追返啲博水綠水睇(以前斷斷續續睇唔完整),唔否認細個阿水係鐘意博士,但長大後阿水當博士係兵(前期)/家人(後期),無乜邊幕令我覺得阿水係鐘意博士,除咗唔啱Timing外都少少想表達呢類型男人只適合做阿水巴打 反而max阿水係真心想同佢一齊,不過肯定未算最愛,如果唔係分分鐘連二奶都肯做(識人現實中真係甘願做二奶 cls )
主po好前期嗰啲都無追番,龔水po討論氣氛良好 唔覺唔覺開到16個啦
我都唔覺阿水鍾意博士
仲要博士身邊有Mandy編劇先寫阿水發現自己鍾意博士 寫到阿水當博士水泡咁
未即係搏觀眾屌阿水 阿水根本比編劇玩咗鑊甘
嗰陣就算唔係博香水主線
普通熊家劇情都話好多留言話阿水八婆做作
但其實阿水講野個tone到而家都冇變過
而家大家都話阿水可愛又話阿水成日受委屈
啲評價真係180度反轉

多個第三者三人行必有電燈膽又唔知邊個遭殃

依段我好大感觸,
因為我係由前期開始睇,
見住嗰段時間嘅阿水/蟹俾人鬧得都幾難聽,
無論係博香一齊定係同max分手
甚至熊家線嗰陣都有人鬧佢港女抵死/睇佢仆街好開心之類(諗起都想喊 )

但龔水有火花之後成件事就唔同哂,
啲留言好多變哂話阿水好慘/好靚/好Cute,
雖然我係同意,
但感覺啲觀眾好似集體撞邪咁(非負面形容),
搞到我開心之餘會有啲嚇親,
始終阿水/蟹俾人鬧嗰段時期令我印象好深刻

我諗緊係因為阿水嘅優點寫多咗而令人改觀,
定係因為龔水線吸多咗冇睇前期嘅新觀眾呢
我的確系因為龔水先開始認真睇愛回家
之前冇乜留意阿水既角色 反而睇安仔/安凌多
想講編劇點寫/劇情發展真係好影響觀眾對角色的感覺

反而睇多D 啊龔同熊家角色的互動仲好
btw曹總的對話有聲咖
自作多情嘅話籃球嗰集Jenny啲內心戲真係好好笑
可惜淨係玩咗兩集
係嫁
Sitcom 係真係咩到有可能發生
其實都係睇邊對cp具有較高影響力姐
我諗兩樣都有
利申 係因為龔水先集集追開心速遞 之前係咁啱睇到會睇
嗰時仲係綠水真係會覺得阿水有啲港女 但未去到乞人憎
後來追龔水 覺得編劇除咗寫阿水港女 都寫多咗佢有情有義(嗰時最記得係幫rebecca頂艷照)
仲有明明最唔受寵但都好孝順
加上見到嗰期好似大家都有另一半開開心心 得阿水錯過一個又一個
都會希望有個好人俾阿水 之後龔燁就出現得超及時
兩個啲冤家鬥氣顯得阿水更可愛 見佢不停俾阿龔撚 又慘又好笑
同埋後期編劇都有扭轉阿水拜金港女嘅形象 例如拒愛巢總 夢資源嗰集
大家鐘意多咗都正常嘅
因為龔水睇愛回家+1
我相信我眼光
我之前都有朋友佢初時都討厭水水,話佢港女又造作,所以嗰時,我推薦佢睇龔水,佢死都唔肯。
後尾自己無意中走去睇左集,開始追龔水,佢就開始話覺得水水個角色好可愛,同龔又大火花。

同意絲打,可能因為係呢條線,佢既定位係雙下巴天使,所以特別展現佢既優點,例如善良、重義氣既一面。
同埋呢兩個人既鬥嘴又好有火花,好好笑 都有加乘作用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞