[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(16)

1001 回覆
40 Like 4 Dislike
+2,一集落坑。
由原本好少睇到集集追睇返之前
龔燁藍調為咗自己份嘢好好睇睇就俾羊羊餵
但terry嗰集就推羊羊去死自己閃人
羊羊之前又助過幾次龔
如果咁都沉船就真係唔知咩心態
因為龔水才正式追看愛回家+2
啱啱睇返講英文嗰集,阿水講嘅嘢同做嘅嘢同依家都差唔多,但個個都話阿水抵死、八婆,我諗同一集依家先播啲留言又會完全唔一樣

龔燁同阿水個性互補,除咗感情線好睇都突顯到角色本身嘅優點
我覺得龔水真係個影響力真係唔細嘅
過場
又有龔水
出得好突然
Max ff 都有過場
未返到去睇唔到
仲諗住今日無,返去要補返

Stanley 過年前有半公開活動
過場都係同尋寶圖一齊,即刻佢已經係尋寶圖一份子,7樓應該比番個乜位佢
副總監助理
明明係max ff嚟
龔燁都係同尋寶圖班人係一夥
睇嚟龔生追女仔追到全公司上下都知
都好喎, 水水助理,可以日日係尋寶圖出現,又可以日日見到女神
再出個類似博士咁嘅暖男角色俾阿水把鬼咩...
賤精份人可能響好多人眼中未必係好好,但就係咁樣先襯托到阿水個人係有D天真同心地好
博士係就係響好多人眼中非常之好嘅暖男,但就反而令到阿水成個衰人咁
其實襯托都有主次之分啦,有咩理由要阿水呢個女主角做個下把位去托人喎,之前咁樣用博士配阿水根本就係計錯晒...
博水都仲有fans 呢類暖男都仲佢嘅market
不過博水多個青梅竹馬buff

暖男唔一定博士咁
博水主要係博士太弱勢顯得阿水太強勢
男弱女強嘅配搭唔討好
就算大小姐對住輝輝都自動變小蓮啦
阿龔食得住阿水先襯托到阿水嘅好

第三者呢啲真係感情穩定先好玩
如果唔係又會玩出禍
可能有人就係唔鐘意龔燁太賤
喜歡博士呢type暖男
但個人覺得
龔燁賤又借人上位(初期),原本唔再信人,因為一次意外,遇上自己愛情後就嚟個大轉變,為佢所愛,不惜代價得罪人
我覺得咁樣嘅對比反而係更有戲劇性好多
都未計佢同阿水過招實在太有火花啦
同感。
工水除咗歡喜冤家設定,仲有一種化學作用

佢哋嘅相遇,令我哋見到佢哋二個嘅另一面。令到個角色豐富咗,一次又一次咁令我哋見到更多不同面

唔係阿水,我哋見唔到純情又孝順又痴情又鐘意b嘅少年龔,只會見到職場不惜一切,你死你事嘅賤精。

唔係阿龔,我哋見唔到有義氣又有時柔弱有時小女孩(得到幫助時)甚至頂撞上司嘅天真水,只會見到返工做到隻牛、平日買名牌想入豪門嘅港女。

阿龔嘅出現其實都豐富作阿水嘅人設
因為阿水
我地都可以見到另一面嘅阿龔
一句講晒,事實證明賤精配阿水就互補又互惠 ,博士配阿水就...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞