再幫iPhone做一次減法 蘋果移除3D Touch恐成定局

148 回覆
10 Like 131 Dislike
原來咁多人都鍾意用3D touch
我由6s 買機第一日到而家換左X 都係一直熄鳩左呢個功能
有3d touch功能既機 好多功能收埋係3d touch到
ip係毛利最高既智能電話
乜降低成本笑死,不如話佢亂標價攪到無人換機
你話要拎起望住先解倒鎖無指模咁方便我理解,但face id 唔準?你有無用過嫁?3d touch我比較少用,但偶爾係一個有用既功能,我諗如果想apple廢左3d touch而減價俾你既可能性低過0%
無3d touch 即係叫我唔使買
se 補貳仟圓 換6s 就係貪3d touch 同網絡特快化
你唔用唔代表冇人用
keep咗幾年證明點都有人用
某d 功能熄左一樣會用到
果d short cut類既又唔算快好多 (e.g. camera app 一開就係video record)
係X上面之前熄左會無左兩粒lin 係lock screen, 非常順眼
可惜而家ios 12 唔得啦
3.5 touchid 3d touch
就算而家用緊XS都覺得有用
cut左只帶來不便

銷量差就cut function, cut function
又唔諗下定價, product design問題
電子野唔係名牌包包
咁你又唔熄咗佢,有趣
想問下iphone x update ios13會唔會無左3d touch
定唔關事
唔關事,iPhone11係冇咗壓力感應個sensor。
即係我iphone x更新左ios13都會有3d touch?
係新果三部同xr無?
ys
咩意思 我未up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞