再幫iPhone做一次減法 蘋果移除3D Touch恐成定局

148 回覆
10 Like 131 Dislike
你話係,我就話唔係,我原本用iphone6+見6s+有3D touch即換
7+都有
6S 3D touch touch id 3.5mm 開心用緊
其實iphone cut features
關an fan boy咩事 湧哂入嚟有金執?
定係用an機嘅係都要踩吓對家先覺得自己高貴啲?
我有d擔心粒home會唔會壞,所以買部8+
cut囉,我更加換唔落手,直到依加仲用緊6s,有3.5mm,3D touch先叫iphone
當你部機無得再update ,就係時候倒數講拜拜 一停update 部機就會愈來愈多app 用唔到
3d好用喎
講到3D touch好似萬能咁 我用7+都好少用到 ipad夠冇3D touch咪又係咁用 根本啲人就係對号入座
睇吓XR就知3D Touch可有可無。睇錢份上,蘋果一定cut。Tap and hold做到嘅嘢跟本唔需要另外hardware support
你邊度睇到?
Can they just reduce the price....
最廢嘅face id都未cut走去cut 3d touch?
雖然未必成真
不過而家apple喺好多方面都on9到同htc有得比
唔係教主個底打得咁好
Apple真係食得屎
其實真係冇用
我寧願平啲
呢個真
功能上都做到
根本3d touch就可有可無
Cut左佢賣平啲仲好
不過相關業者表示,客戶將會評估其新款手機的功能與設計需求,不針對特定客戶及產品進行評論。

睇唔掂D翻譯
咁呢啲情況冇辦法啦,不過睇得勢6s仲可以更新多兩代
睇留言啦
你柒左唔敢講渣掛?
你係hulk?
點解用電話要用到大大力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞