再幫iPhone做一次減法 蘋果移除3D Touch恐成定局

148 回覆
10 Like 131 Dislike
ID TOUCH 同3D touch都成日用
唉蘋果依家搞乜撚
iPhone XR 64GB 版本更由 6,499 人民幣 (約港幣 HK$ 7,550 元)減至 5,699 人民幣(約港幣 HK$ 6,620 元)

減完仲貴過香港 真係搵笨柒
LiHKG 3D touch youtube link直接開youtube app
Twitter link開 twitter app
幾時有返touch id?
tap and hold咪得囉,3D touch真係多9餘
save圖咪tap and hold
點落而家3D touch功能
safari hold條link 同3D touch條link又係唔同功能
Apple真係愈黎愈創新
喺自毀長城方面
證明當初吹到咁大功能 實際垃圾
Andriod 長按短按 效果大同小異
Iphone正一垃圾
日後換機 淨係換8 plus or 8就夠
新機又貴
一邊加價
一邊 Cut 成本
XR 無,但係 XS 有
真係得蘋果咁仆街
Whatsapp用3D touch睇msg唔洗藍tick
3d touch最有用係打槍game禁大力d可以射野
邊個ifan話冇用?
之前夠話iphone X face ID材料貴
先咁高定價
之後過左成年,技術成熟左
材料降哂價,咪一樣賣咁貴
理申咗先:android忠實用戶

近期年到不停屌apple,但係真心覺得3d touch個idea好好,cut咗真係好可惜,因為連唯一一個apple近幾年正常嘅設計都冇埋
Steve Jobs 之後既都唔算點創新
都係加d野落去完善 Steve Jobs 既概念
其實換句話講根本上apple如果淨係諗住用嚟分大細力根本上就唔使做到個sensor咁精準,可以幫user慳番唔少錢
近幾年都不停屌apple,但係真心覺得3d touch個idea好好,cut咗真係好可惜,因為連唯一一個apple近幾年正常嘅設計都冇埋
仲要至少賣5萬蚊
好老實 拜年嗰陣試下問下用iPhone嘅親友知唔知咩叫3D touch
八成話冇聽過

但係有用過嘅都會話好有用
平行宇宙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞