[IVE] i大討論區(29)有一日SEM break

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
各位巴打 想問下報ive係唔係唔駛中學成績表,我見佢冇位入
2018dse
我想問ive上ust係唔係入year2, 但可唔可以讀多一年,姐係讀4年,phys1114係唔係要year2讀?
一定係year 2 entry! 3年讀唔哂應該可以defer ! 跟著好似逐credit計錢,上限都係四萬二左右 !

phys1112會係你的第一年fall sem之前pre-reg畀你 !
phys1114會係你的第一年spring sem之前pre-reg畀你 !
無話幾時一定要搞掂phys1114,總之畢業之搞掂應該ok !

但注意phys1114係elec2400其中一個co-requisite,同埋係elec3600其中一個 pre-requisite !

呢d自己留意 !
中學成績表 wfc
IVE仔係唔係TRAN到PHYS1112?因為我係IVE ME上UST ee,所以tran得好少科,驚3年讀唔掂
我睇返自己academic requirement 好似讀phys1111都可以 !
可以tran咩科可以睇返:
https://crtran.ust.hk/credit_instit

如果你tran科申請係pre-reg之前搞掂,可能pre-reg phys1114畀你 !
唔該巴打
要3年讀哂一定得 ! 不過可能chur d ! 至多讀埋summer sem !

我地ust 有其他u都無的winter sem (1月2號至1月尾) !
Elec1100好唔好grade?
聽聞上個sem d人將條curve好高,你預左好撚多勁人
Java EE
屌點算
最後希望
呢張真係經典皇牌
想問下sem5肥咗選修會點
sem 6 retake
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞