[IVE] i大討論區(29)有一日SEM break

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
今日收到信話成功左
各位大佬唔好意思,我唔再屌李志清啦。今日派水test, 我有7成5以上,都係多得清爺,各位放過佢啦,唔好再屌佢啦。
清爺萬歲
小弟今次有95
揀social dance 會唔會溝到女
LANG1002, LANG1003 兩科英文course係tran 唔到,除非你dse 英文有5* (分部成績不低於5)或者IELTS有7(分部成績不低於6.5) !! 以上呢兩科係university requirement (common courses) !! 同埋,呢兩科會分班(Advanced, Standard 或 Intensive) !!

仲有兩科英文要讀:
LANG2030 - Technical Communication I (for Engineering students, non jupas 通常 year 3)
LANG40XX - 睇下你讀咩major (year 4)

中文好似要你dse有5*先可以tran
(好似用ive 科LAN3003 + LAN4002 tran到,如果你讀LAN4003一定tran 唔到)

想知你可以再問 !!

利申 : 讀到成隻狗咁
屌, 我係lan3003+4003
唔想讀蝗語
好似可以揀Cantonese,不過speaking都係用普通話考 !
可以揀Huma科代替中文科,例如 Classical Chinese !

不過巴打你仲有得揀,為何要揀ust呢?
咁你收信之前係咪繼續照讀本身個科
同埋你幾時開始轉新個科
Defer左放緊假,今年9月開始
有冇搵下工做下咁
梗係有返下part time咁
我得ust offer
我中文好差,可唔可以用lan1120代替1113?
Lan1002,1003一定要year 2讀?
巴打都係ee?
咩科
無報其他u?

LANG1120 係畀無中文background的人,照計你有考ce, al, dse都唔會理你 ! 至於會有機會讀咩中文course,我唔知,未讀 !!

呢兩科lang係要第一年讀左去 !!
你經non-jupas入去係year 2,都要同大部份year 1讀LANG1002 同 LANG1003,你tran 到英文就另計 (可以直接讀LANG2030H) !!
讀緊電子,將來做電子狗行乞
報左polyu, Cityu
姐係year 2 要差唔多爆Credit, 仲諗住第一年可以返少d
me收好高分,我個分太低,加上對電子有d興趣,所以揀左ee
ELEC科每科都係4 credit,同一定有lab做 !!
所以正常18 credit 你只能夠讀5科 !!
入ust仲想輕鬆
巴打讀comp1021 or 1022p?
邊個易d?
hi到時見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞