[IVE] i大討論區(29)有一日SEM break

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
揀咗fitness
重要擲公字決定
依家仲有得轉科架咩?
係咪要由頭讀起?
識揀一定揀COMP1021 (Python) !! 至少易讀過 COMP1022P (Java) !!

不過係UST讀COMP科的人都好顛,你對個樣野唔熟入去一定做炮灰 !!
完全未掂過Programming
好似仲要讀埋comp2011
Hi 巴打
咁你要自學下先 !!

講多少少

COMP1021 好難reg,waitlist 條隊好長架,唔係好容易入到去 !!

COMP1022P spring sem 讀好d,因為聽講spring sem 那個tutor 教得好 !! 同埋Fall sem COMP1022P太多顛佬 !!
COMP1022P Fall sem 同 spring sem 教學結構的唔同 !!

不過dept會係你add drop period 前 pre reg COMP1022P 畀你 !!

係大學唔同人教同一科,教學結構可以好唔同,內容可以有加有少 !!
Reg科係唔係要鬥快係電腦㩒?
巴打 想問下ust有邊d科岩Me學生報?
對ust有情意結 想入ust 但唔清楚Me有咩科可以報
應該可以ee, ie, chem eng
仲有me
留個tg?
reg 科開始時間有唔同,由year 4揀先,year 1最後 !!
每個year 由分左四個唔同時間,例如一個九半開始、一個十半開始 !!
同埋有d科係一段時間內預留左畀佢自己的學生 !!
有咩course可以報 ? 你上網搵下就有 !! 原埋上你只要符合到先修條件可以enroll入去 !! 當然某d courses可能有另外的條件 !!
多謝巴打耐心解答
Social dance 會教partner野(要考試)
大膽d就可以同女一齊跳

Btw fitness都輕鬆
massdance 青衣d女幾撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞