[夢醒時分] 白禮頓 對 利物浦 2

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
而家中場又缺.得Keita 老母, 沙短, 唔fit嘅 la & 米叔
後防又缺, 得TAA VVD Jelly, 邊奴要客串 (唔撚當屌摩係後防. 正職係康樂組組長同小丑)
仲借走埋佳尼, 管理層未有,或者無諗住有動作買人,好撚野
用五年之約
利撚cycle time
【賀化練波 MARK 到沙拉!】

Liverpool Echo 日前有一篇關於賀化嘅詳細報導,畀大家睇睇 #KopEnd翻譯組

利物浦能成功簽下荷蘭小將 Ki-Jana Hoever,青訓團隊功不可沒。主球探 Barry Hunter 由 2017 年已開始觀察這位守衛,當時除利物浦外,車路士、曼城及曼聯亦對賀化有意,但利物浦的誠意打動了賀化及他的家人。

當時賀化及家人一同獲邀前往利物浦,與主球探 Barry Hunter 及 Academy 主管 Alex Inglethorpe 及球會要員會面,並介紹球會青訓設施。賀化更到訪晏菲路及博物館,了解球會歷史。

據報導,賀化一家對利物浦的球會設施及獲得的款待留下深刻印象,但最終決定加盟的原因,始終是高普願意信任年青球員的作風。阿歷山大・阿諾的冒起正是好好的例子。在回到荷蘭後,賀化一家已決定利物浦是能讓小賀化成長的良好環境。

由於賀化尚未夠年齡與阿積士簽下職業合同,利物浦毋須付上轉會費,只需付出十萬歐羅的培育費賠償。賀化於去年九月中正式加盟,並於 u18 作賽,亦在 u19 歐聯比賽上陣。到十一月,還只是十六歲的賀化已被提升至 u23, 並在迷你打吡以右翼衛身份上陣。u23 領隊 Nei Critchley 對賀化的表現表示震驚:「不能相信他只得十六歲!他的冷靜、判斷、無球在腳時的智慧全都很出色。」這亦令球會相信他有能力在今季為一隊出一分力。

際遇在年青球員冒升的過程中往往擔當重要角色,十二月時阿歷山大・阿諾、高美斯及馬迪普相繼受傷,令賀化有機會被提升到米活參加一隊操練。在其中一場分隊賽中,賀化被派看管沙拉,並表現出色,自始他便留在一隊訓練。

Liverpool Echo 表示,高普原意是在對狼隊一仗中以軒達臣配搭法賓奴擔任中堅,但軒達臣賽前受傷,令路夫蘭臨危受命任正選,更於比賽六分鐘傷出,造就賀化成為紅軍史上第三年青的出賽球員。

賀化要等待 1 月 18 日才可與利物浦簽下職業合同,現時他只時以學員身份,每周賺取 145 英鎊,並沒有出場費。賀化現於利物浦一個家庭寄宿,而賀化的家人每周末都會從阿姆斯特丹飛往英國探訪他。

點解呢句講到好似理所當然咁
係咪連黨報都睇老虎唔順眼
法軒中堅
Btw, 希望佢能夠快速成長, part下VVD學野,好似Gomez咁
海綿咁吸收所有野, 踼走老虎
16歲唔好過度吹谷
班撚樣係要曲解我意思我有撚計
又係時候交下學費
垃圾利D後生仔真係
vvd做埋防守教練個份
又吹又谷
趁仲有失分空間俾新仔交下學費
next year is ...
我想兩個都讚架
班撚樣話2011嘅dirk先夠同2011嘅td55開
咁撚戇鳩嘅野都講得出我點夠玩呀
5年後收成再挑聯賽冠軍 無限loop
高普原意是在對狼隊一仗中以軒達臣配搭法賓奴擔任中堅 痴線
廢中輸到痴左
其實巴狗買人不嬲分n期付款

古狗筆錢肯定仲有勁多未比

直接收返咪得
芬威要錢不要人
只要餘下1X場波全勝

this year is ...

所以都冇咩失分空間

唔洗等5年啦
2~3年高價賣走
俾利子J下F$G買賣人幾咁成功
唔小心負皮左
上到英超借多年就正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞