[夢醒時分] 白禮頓 對 利物浦 2

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
廢中黎利嘅新Position 就係為利球員同利戰術出書
身體質素有
但心理判斷位置感呢d全部唔掂
唔清楚 但覺得橫左其實係因為本身個人企得衰 寒背可能
預判高波咁多年都未穩
咁都叫勁
你所講嘅個人能咪得身體質素
Concept又差composure又低 又慢 又唔冷靜
唯一好嘅就係殺贏啲頭槌
但有時又唔知做乜鳩縮開比人控波
佢只能夠顧自己
隔離個個一定要係leader
開頭人渣買佢返黎仲話佢係lead防線
同龜頭兩條友係到鬥縮
仆街 點解我會諗到小新同奈奈子
佢地d死球全英超最勁
2個都係殺波型唔係包波
結果2個一齊出咪2頭唔到岸
主要話佢勁係,當大家獨立睇,全世界都無VVD 輔助,老虎應該係利子數一數二中堅,犯錯率會低過糟糕美斯同馬貼,之但係後者比較聽話,接受VVD 嘅Buff,所以理應老虎排最後姐
老虎收皮啦
好記得個排人地中間一推入黎
兩條友都唔出黎
驚死比人過
結果就兩個都係到向後縮
正選陣其實夠人夠級數,買人返嚟做後備嘅你預買到咩頂級球星?
攻中位要練K8/沙短,唔好再將K8打翼打閘,唔好再逼沙短打翼,咁就乜都夠。
後防不得不講老虎理應退居後備,理性討論,兩個中堅啲聯防好緊要,越位陷阱,補位等等全部都好講溝通,一下溝通失誤就好大問題。睇咗好多場VVD+虎,有種感覺真係VVD唔敢指揮老虎,變相兩個各有各打,後防級數即刻低咗一級。
唔係質疑老虎能力,面對面爆過/扭過老虎真係唔易,但一做One Two 猜散,老虎就多數後追唔上,如果換咗糟糕美斯做中堅,正宗VVD契弟聽教聽話,兩個緊密合作互相補位,其實可以避免晒比曼城利萊辛尼同施華啲One Two 突破。
打咁撚大篇,其實想講,老虎係勁,但後防最重要一定係溝通協防,如果搵條契弟跟老虎,老虎真係未必做到指揮後防工作。我深信利子一定覺得VVD先係利記後防靈魂,既然老虎同VVD唔夾,仲有咩理由係老虎唔洗做後備? 個人能力老虎勁過馬貼,但心水清利子知道一定要有個聽教聽話嘅人拍住VVD 先發揮到最大威力,馬貼 美斯 都係聽話,點排都應該排喺老虎前面。

好怕馬貼又玻璃
傷開有條路
之後到美斯翻黎
Messi
車輪戰咁傷出
冇傷嘅永遠只有11人
陣都唔使排
今場真係好重要
屌你老母 懦夫雲
躝啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞