Poly入 有冇人試過appeal de-reg成功

324 回覆
2 Like 98 Dislike
要啊
我都好希望我會再有機會瘋狂摺拉把
send explain letter 比department head傾,再揾社工,叫社工寫求情信。

利申: 過來人 紅磚
最後second low準時畢業
我唔係經歷果個
之前send過俾head 佢叫左袐書email我叫我行返正常程序appeal

社工會幫你寫信?
另外我想問下appeal result幾時會出
我係appeal result之前係咪應該都要上堂?
[quote][quote]唔該哂巴打 你ge意見同經歷幫到我好多好多
我唔係經歷果個

我唔quoto太多 怕阻你地閱讀

唔怕 都好多謝你🙏🏻
咁真係睇個department有冇人情味喇
依架個程序唔同,只要de reg得,都要上中央,唔夠ground,無feasible plan,無人救到你
咁我唔知喇 我14 grad
全校嘅cases,所有supporting,上央睇,唔係department話事,所以交野醒定d,唔好過appeal deadline呀
佢11號正式宣布overall result
不過poly不嬲偷跑 所以我今晚就睇到

我今晚就準備定d document同封信
聽日搵counsellor傾同搵Eng果邊improve封信
另外其他prof ge求情信洗唔洗都去r定?
試過,個彈咩信都無,跟住失敗左。之後再考過入去。祝你成功
個陣
科已經reg jor
As係咩
其它prof.求情信比較少見,不過想如果嘅,都可以試下,你有無聽話1個sem都見1次academic advisor?
我有諗過係教務處 但好似好大
所以問清楚d
上個sem有見
今個sem冇
我ge advisor就係program leader 又係病咗冇得makeup果科ge prof.
dept要交academic advicing record上去
advising
我又係衰 都話我做人有問題
呢幾日一直反省
廿歲人仲係一舊雲咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞