Poly入 有冇人試過appeal de-reg成功

324 回覆
2 Like 98 Dislike
GPA: 2.50
Semester GPA: 2.50
Weighted GPA: 2.50
Overall Result: ELIGIBLE TO PROGRESS

冇事啦,而家等Late Assessment.
未有結果 交咗申請後最快7日出結果
但我同時APPEAL JOR SUBJECT
所以會慢D
係逃避啊我預自己呢科攞B嫁
絲打點解會F呀
要認清自己個問題
如果唔係下個SEM又會FAIL架喇
PROGRAM LEADER咁啱係我ADVISER
佢係BOARD GE成員 所以我唔方便向佢求情
依加惟有做好自己 上足堂 JOT足NOTE
盡力準備好APPEAL GE原因同文件
APPEAL行正常途徑
第二就係同佢講我COURSE WORK做得好
D+就PASS到PROBATION
加D牙力 望就望可以啦
我出咗SEM GPA就已經計咗我CGA唔過2
已經即刻EMAIL PROF問可唔可以傾下求情
PROF話佢要公幹唔係香港
ASSO HEAD同HEAD又唔見我
有能力唔係指我好勁好有能力
只係指我認為自己有能力讀到呢科同GRADE姐
係俾信心自己同向自己講句加油
巴打好勁 我唔做PART TIME喇
我想珍惜機會 努力學習 GRAD咗先再搵錢
POLY FAIL COURSE好似唔會DE REG人
無限RETAKE
我希望我係你第一個朋友
DEFER唔緊要 最緊要我要GRAD到
冇得當面求情啊
係 但其實我因為讀得少科
每科合格返都拉到唔少個CGA
恭喜絲打
死過翻生真係要醒醒定定 努力做人
我都好希望有個機會可以死過翻生 重新做人
點都好 有結果我都會同大家講下
希望大家幫我集氣 支持我
多謝絲打
未搵到方向唔緊要 我都係
最緊要係唔好怕醜 搵人幫手
唔好逃避去變更好
唔好有拖延症
大家共勉之
珍惜當下 盡力做好 問心無愧
巴打,如果你想讀落去,可能準備定搵第2間U,
讀開CIVIL,可以去第報返CIVIL/MECH/BUILDING相關。

我個心態係好似返工咁,東家唔打打西家。但真係要比心機。
我有呢個心理準備
不過可能係part time讀

大家咁話 thanks~
God bless us
巴打
你出左result未呀
希望你成功啦
未出呀 你地真係好有心
衷心感謝🙏🏻
應該係呢一兩日
希望成功
病咗佢冇得補考你可以申請withdraw,有正常程序唔跟黎玩嘢
跟正常程序你俾人踢硬,知自己病仲通宵溫係咩心態
btw good luck
快快趣搵多幾個professor,show你好有熱情,到時有咩事求佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞