Poly入 有冇人試過appeal de-reg成功

324 回覆
2 Like 98 Dislike
係我衰 係我唔生性
今日出左overall result 1.85
Request to be de-registered
我好希望可以努力追返自己失去ge野
想問下我除左appeal可以做d乜
有冇成功ge例子

盡情插我廢柴啦
我認我係
但希望都俾到d有用建議我
有冇poly人入黎吹下水
有原因應該得?
有用建議:唔好浪費時間 搵工做野吧啦
試下求下情囉
有原因
病咗所以考得差 有假紙
另外屋企冇俾錢 所以出去做part time
我都希望得
出到去我得dse學歷
直接踩上head asso head program leader office得唔得?
無可能,你睇左張form咩行咩程序,就知無咁簡單
籍口多到
咁我應該點做?
你之前兩個SEM都唔過2?/
Sorry巴打 真實情況呢
我有一科冇考病到落唔到床
第二科仲病緊 通宵溫 第二日冇精神考
兩科都F咗 另外兩科B+...
屋企冇俾錢都係真
但我屋企人同我講下個sem開始會俾返
唔洗我再做part time幫補
連續3個sem overall gpa唔過2
上個sem gpa過2 今個sem唔過
讀咩讀到咁
唔關讀咩科事
之前兩個sem係我個人做人有問題
明知重要 要努力 但往往會逃避
呢個sem有努力
預計會有B有C 實過到
但最後都搞到咁
多謝巴打
我即刻搵左department academic counsellor資料
聽日就試下book佢見佢
Program leader我會搵啊
但睇返張appeal form 佢話會由第二班人去睇我個case
所以我依加都手足無措緊
師兄appeal成功?
填form上appeal,appeal letter就問下人先正式寫交,可以係寫好再問下academic advisor/ programme leader,睇下佢有咩意見,英文唔好就去ELC book時間叫人睇下。整個上到gpa 2.0嘅study plan,唔好當自己超人,係實行到嘅study plan,rertake failed會幫到好多,因為可以cover到個fail grade,寫晒target咩grade,meet到target grade會有幾多gpa,度唔掂就諗下defer,下年sem 1 retake返你今個sem d failed

其實medical係大晒,不過要有醫生紙,請假日子同個病足以影響你成績,可搵下OCW d councilor,將屋企嘅野同佢講,佢可能睇下你係咪真depress,你動之以情,睇下佢出唔出letter support你

appeal letter講下自己發奮,讀書時間表,唔再返part-time,專心學業,就差唔多
加油,得閒摺多啲拉巴啦
Appeal成功當然會生性做人
我計過之後科科都B+都second up到
想問下你appeal果時用咩原因同做過d乜
我有medical cert 但department唔俾我retake
直接fail我

Btw唔該哂巴打 你ge意見同經歷幫到我好多好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞