警方烏龍! 工程師無辜留7年案底

311 回覆
1132 Like 17 Dislike
香港警察是是但但
人手有幾多就唔知,acc大約有4000個
身為正義L既工程師如果早幾年入左港鐵做可能沙中線已經開通左
一個超級正義撚反被留案底

真係好撚冤枉
未撚就係 睇佢個死款就知佢一定係會獅子開大口 jer住哂果d人
佢今次fat fat了
條tony現實生活一定係極度麻撚煩果d人,肯定係成日打上d hotline嘈呢樣果樣既人
佢咁正義,分分鐘係環保撚添呀,可能成日篤灰m記偷偷地派飲筒,咁連登仔仲撐唔撐佢呀?
外國人claim爆企業=彰顯法律 大快人心

香港有親呢啲事 個事主一定比人屌貪心無賴
啲奴性重到無得救 驚死啲大企業要賠錢
魚蛋論形容港豬真係好岩
你現實生活一定係on 9 仔,肯定成日get 錯重點既人
你咁On 9 ,分分鐘係智障添呀,可能成日比人偷偷地屌老母,但巴打我撐你 我最支持弱勢社群
即刻覺得抵撚死,不過對社會嚟講佢真係幾好
有啲人會覺得篤灰仆街 亂拋垃圾係小事 但呢個唔係藉口黎 錯就錯 比啲公德心咪搞到大陸咁
呢條友都幾撚多事
狗咬狗
我話比老師知

動詞
訴說、報告。如:「告訴」、「告退」。《詩經.大雅.江漢》:「經營四方,告成于王。」

動詞
明白、了解、察覺。如:「相知相許」。唐.李紳〈古風〉詩二首之二:「誰知盤中餐,粒粒皆辛苦。」

代詞
他、彼。《書經.皋陶謨》:「安民則惠,黎民懷之。」《論語.顏淵》:「愛之欲其生。」

告知
告而使知。《老殘遊記》第二○回:「昨天你們商議時,怎樣說的?從實告知!本縣可以開脫你們。」

告之
有告訴他的意思
告之他 之他 有兩個賓語
你講嘢會唔會講「話比佢佢知」

你漏口就會

睇你都似小學未畢業
送兩個網比你自己學

http://www.zdic.net
http://dict.revised.moe.edu.tw/cbdic/index.html
E家d死差佬呢就真係好撚蠢
黑警仆街啦
香港正苦
食環話比佢知佢有案底 一啲問題都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞