警方烏龍! 工程師無辜留7年案底

311 回覆
1132 Like 17 Dislike
但而家俾人屈有案底成7年, 呢次掂都係慈母瀨野架啦.
但3球未必賠得足
咁咪就係佢講個原因唔夠好囉, 佢而家個原因講出嚟俾人感覺係因為我有案底, 政府唔請我, 搞到我無左呢份工, 所以要賠返D 人工比我, 同你講因為我有案底, 報親政府工都唔請, 令我失去自信, 有心理病, 個感觀完全兩回事
要查下犯法嗰個咩背景
連IN都未IN過,講乜鬼CRIMINAL BACKGROUND CHECK

差佬今鋪係柒架啦,但同人地其他部門政府工請唔請佢係兩碼子事情
外判服務入政府坐office都要background check
佢試過做外判服務彈鐘
香港果然變左大陸咁
仲有咁多人笑返佢正義撚抵死
比警察屈都有分抵唔抵死
鬼唔望下次中招係你
美國出呢D事最少賠千萬
人地正義撚
如果佢無"失去自信, 有心理病"呢個問題,要佢用呢個理由姐係講大話啦
犯法既野佢唔會做嫁
算啦算啦 打和啦
Super
警察聽到我嘅個案都覺驚訝,佢駐守此科3年也從未聽過,仲話要紀錄一個人嘅刑事案底,要經過過五關斬六將嘅嚴謹程序,唔係咁易出錯。

吹大d啦屌你老母臭化閪死黑驚
this is the child 登
可唔可以搵返當時處理果條友出黎降職或者嚴懲
黑黑黑黑
理性討論啦,依家件事唔通因為發生左係條麻煩友身上,咁就可以唔理青紅皂白判條友應得?
如果發生係好人身上咁係咪先可以查黑警有冇做錯?件事個本質係點,點解會發生,有咩人要承擔責任先至係應該要討論既point。

淨係咬住一個人既性格特質黎批判件事,咁冇需要法庭審案啦,直接比黑警 連登仔做判官咪得
「2012年(即被錯誤留案底)之後三年,我申請過20份政府工,但全部唔成功,嗰三年我完全零收入,要靠積蓄過活!」

Tony指出......如要申請為政府工務工程師,必須先獲得一間已取得政府工務工程的私人工程顧問公司聘用,然後向其公司索取申請政府工表格,當中必須填上過往三年是否有刑事紀錄

呢個先係佢無interview的真正原因
無收入即係無被私人工程顧問公司聘用
咁又點滿足到佢自己講的條件
background check係最後請前先做
不過佢告警處都岩
但就唔會賠到3m
咪玩啦 大把公司會做Backgroud Check
愈高職位愈嚴
你有案底基本上無可能入到大公司管理職 甚至係連最細都做唔到
何況事主一直唔知自己「被案底」 填申請表一定會問有無
你無填到已經不誠實想隱瞞 已經夠reject你
岩 佢提告個原因真係錯左
完全可以獅子開大口
係美國依d case 差唔多食硬
學班藍屍廢老話齋,如果喺美國,警務處長一早俾人告到仆街賠幾百萬
如果佢舉報嗰條友真係佢仇人呢
是否做地盤RE?
日日搵1000個DEFECT。
咁ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞