警方烏龍! 工程師無辜留7年案底

311 回覆
1132 Like 17 Dislike
好委屈 好冤枉喎! 成日做金手指 咁契弟 警察都睇你唔過眼啦 屎忽痕 咁撚得閒
其實嗰班人咁急住衝出黎屌個受害人係正義撚已經好肯定佢地係撐警大聯盟D五毛
條友點睇都係個屎忽鬼
專業警察喎(自稱)
除咗濫用警權仲識做d乜,無撚用
黑警雖然垃圾
但個事主都係
2皮幾一個月
告知他 冇問題
告之他 就好大問題

真心定假膠
雖然讀起上嚟一樣,但字面意思就相差好遠

啲細節位求求其其,搞搞下未搞到毅進警咁乜都錯得
冇案底=一定請佢咩?
呢個故事教訓我地,唔好立亂走去做證人,隨時留左案底你唔知
因為留案底果個唔係黑警,係你慘佢唔慘

生不入官門,死不入地府
食環狗落警犬面
欺善怕惡 vs 量力而為

純粹觀點角度問題
三百萬真係算少,三十幾四十歲明明係職場上嘅上位黃金期,咁樣搞一搞,唔單只嗰幾年受到影響,往後呢一世都會被拖累, 時間冇咗就係冇咗

呢單嘢追八位數都唔過份
check check佢先
因果本身冇好壞之分,係人主觀判斷為好壞。如果正如佢所言因爲案底而不獲政府取錄,之後平反咗意義又係咩?
唔應該用apply 唔到政府工嚟做理由囉, 你堂堂工程師, 唔做政府咪打私人工, 首先政府唔請你唔代表你坐係到其他工完全唔apply 等政府請架ma 要名正言順就應該話因為有案底搵所有工程師既工都被拒, 所以佢先失業三年, 咁會合理好多
正義撚真係岩做工程師wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞