警方烏龍! 工程師無辜留7年案底

311 回覆
1132 Like 17 Dislike
原來咁多child登仔覺得舉報人犯法係抵死既
「2012年(即被錯誤留案底)之後3年,我申請過20份政府工,但全部唔成功,那3年我完全零收入,要靠積蓄過活!」Tony 於95年在英國取得工程師資格後回港發展,他起初在私人公司工作,期間因患癌曾停工數年,直至2012年才重返工程師行列,但2012至2014年間,他申請政府工務工程師約20次,但全部落空,他懷疑因錯誤「被留案底」有關,將計劃入稟法院控告警務處疏忽,以及追究該三年內,因找不到政府工而造成合共300萬元的損失。

其實未必唔關案底事 可能就係因為佢果種性格

唔係幫黑警講野,條友幾痴線都好,落錯案底就點都係錯到離譜
不過連課堂飲食都舉報 佢果種正義感覺係死守法律果種 總之犯法就唔啱啦果d
阿sir做野唔洗你教
再嘈記多你一個案底
超速同cut雙白亂拋垃圾我贊成要有人做舉報果個 但觀乎佢舉報埋課堂進食打架呢d,我會希望香港有咁既人但唔好畀我識到佢 返工扮下工都篤人果d黎
抵撚死啦 呢條友一定冇朋友 做佢朋友一定好慘
每逢有警犬post班撐警大聯盟就走晒出黎
報警撚抵撚死
係呀持牌工程師 報公務員連in都冇得in 唔關案底事
非常認同!!
連登勁多撐警五毛。
上次條黑警處長係北海道揾車撞掌門人個post都有。
太遲,法庭比左証據事主
但gf340應該唔會知佢有無案底
報政府連馬會有戶口都check到你呀
案底點會唔知
審查先會知o者,係都係過左interview嘅事, 不過佢新聞無講無得in,定過唔到vetting
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞