[你問我答][2]我係巴基斯坦人

488 回覆
39 Like 32 Dislike
臭巴基

碌柒啦你!

樓主過唔過新年?

唔過

其實巴基斯坦都有新年,但唔係跟農曆。
好似係跟回教曆,齋戒月後個日就好似新年咁可以豆利是
樓主,你同你同族,
係點睇 香港/中國大陸/日本/韓國 呢D東亞社會既女仔?

個審美觀 同睇你地同鄉既南亞女仔,有咩分別?

---------------------
例如香港人睇南亞妹,可能多數覺得黑黑實實,但部份印度妹/女明星又生得幾靚
不過香港多數崇尚白,南亞/東南亞 女仔,多數唔岩心水,太黑黑實實

南亞人又係點睇?

我都係香港土生土長巴基斯坦人,唔知係咪因為幼稚園已經開始同local一齊讀,所以自己都會鍾意香港女仔。
不過我反而我表弟個啲讀國際學校,會覺得香港女仔唔靚
屌你老母臭閪蝻亞差狗
巴基斯坦人點解成日望實人?
次次舉高頭就見到佢本身望過黎然後另轉頭望去第二邊 但同佢單獨兩個人時就望實我冇野講(本身已經語言不通 勉強幾句廣東話英文 佢啲口音仲要勁重) 我望返轉頭佢會對住我微笑但一直望實我唔轉移視線
好老尷 次次有種被捕食既感覺唔知俾咩反應好
樓主你好呀。

我有啲問題想請教你:
(1)你地族裔嘅人喺香港係咪大部份人都會學廣東話?
(2)你地學語言嘅情況係唔係:
(2b)大部份成年人學廣東話為主,而小朋友或者青少年會同時學廣東話同英文。
(2c) 有啲人(小朋友、青少年或者成年人)只係識烏都語,喺香港只會學廣東話或者只會學英文。

唔該樓主!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞