[你問我答][2]我係巴基斯坦人

488 回覆
39 Like 32 Dislike
原post: https://lihkg.com/thread/90773/page/41?ref=ios
先祝各位新年快樂
多謝各位巴絲既支持
之前1001左之後就懶左無開返
宜家開返個繼續答問題
不過想答左啲成日有人問既野先

1. 巴基斯坦同印度人係咪憎對方?
1947年印度一分為二之後
有好多人由一邊走去另一邊
因為有啲城市/村好難分應該屬於印度/巴基斯坦
就搞到好多人都有誤會
例如Lahore(拉哈爾)啲人以為自己會屬於印度但最後變左係屬於巴基斯坦
最嚴重既省份係今日既Punjab(旁遮普)(平時包住頭既錫克教徒大多數都係黎自呢個省份)
當時無啦啦分左又無好好管理
啲人就開始搞亂互相殘殺
英國又唔幫拖
後尾啲火車黎到既時候係得返哂屍體
英國先開始幫拖
今時今日好多人都無乜感受
係老一輩同政府先會有憎恨

2. 巴基斯坦有咩粗口?
Bhenchod (Ben左ed) = Sister fucker
Machod (麻左ed) = Mother Fucker
Chutiya (唔知可以點教讀音) = Fucker

3. 點睇啲同鄉?
老老實實我大部分都好憎
一黎有好多係搞事
二黎明明唔識都會走埋黎問你家底
但有小部分係好好
完全唔會有以上講既問題

如果上次無答希望唔好介意問多次
有冇番過印度食蕉??

認真問 有冇番去印度見識下條恆河有幾咁鳩???
有冇番過印度食蕉??

親我巴基斯坦架
有冇番過印度食蕉??

親我巴基斯坦架

我知
但係你係新一代 唔會去下印度睇下鄰居??
好似好吸引咁
但我覺得應該睇左 Post 1 先
總覺得應該大部分我諗到既野都俾人問哂
有冇番過印度食蕉??

親我巴基斯坦架

我知

有機會實去
最想去Agra同埋Mumbai
好似好吸引咁
但我覺得應該睇左 Post 1 先
總覺得應該大部分我諗到既野都俾人問哂

好呀
好鍾意巴基斯坦妹妹
有冇番過印度食蕉??

親我巴基斯坦架

我知

有機會實去

睇英文真係完全get唔到係邊到剩係識mumbai係孟買?
有冇番過印度食蕉??

親我巴基斯坦架

我知

係喎, 印巴之間有時都會嘈, 咁樣D國民入對方國家境會唔會有麻煩?
好鍾意巴基斯坦妹妹

有識到定純Share?
蛇依Lu / 蛇依Do
係咩意思?

我知

有機會實去

Mumbai = 孟買
Agra= 阿格拉 = Taj Majal

親我巴基斯坦架

我知

係喎, 印巴之間有時都會嘈, 咁樣D國民入對方國家境會唔會有麻煩?

好似有
簽證會PK
蛇依Lu / 蛇依Do
係咩意思?

唔識
好鍾意巴基斯坦妹妹

有識到定純Share?

係都你些牙呀

我知

有機會實去

Mumbai = 孟買

仲有冇人用Bombay呢個名?

我知

有機會實去

Mumbai = 孟買

不過冇乜必要都費事去印度 費事真係食蕉

Mumbai = 孟買

仲有冇人用Bombay呢個名?

Chennai都仲有人會叫Madras

Mumbai = 孟買

其實唔會
以前做人口普查有好多巴基斯坦家庭 大部分都好nice 之後想去巴基斯坦旅行 但聽聞果邊嘅人好鍾意蝗國
蛇依Lu / 蛇依Do
係咩意思?

唔識

係時候又教我粗口
類似 "死白痴/on9仔/仆街"依啲粗口點講

Mumbai = 孟買

其實唔會

講就咁講 太大風險
蛇依Lu / 蛇依Do
係咩意思?

唔識

係時候又教我粗口
類似 "死白痴/on9仔/仆街"依啲粗口點講

無啲咁專既粗口
最常用既些牙左
今日一講 依家就開post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞