調查︰日人搭電車最怕「背囊族」 鐵道公司︰搭車時應抱喺胸前

156 回覆
231 Like 37 Dislike
講緊番工撚講乜水貨客
你班番工撚個袋又冇野裝
成日揹鬼死咁大袋阻住哂
港豬
肯行入車箱少少已經文明一大步啦,仲叫佢地放好個背囊,等比人屌到上天花板
on9人地做好基本捉完大件咪搞細件有乜問題
狗鐵本末倒置唔理d水貨客淨係搞d袋仔都有護主犬沖出黎仲要禁多正評
莫講話地鐵啦,舖頭都係
成日比d 背囊友頂住條路完全無意欲則身讓,我一見到通常一野撞鳩開
賣港係咁上下
應該學埋佢地請D助推員推撚哂D港豬入車廂
地鐵係要人放污糟既地下,完全唔合理
之前去東京 啲人咩背囊真係一係放上架一係拎住
請埋條友幫你擺好唔好啊,咁大個人唔識自己做多少火少 用隻腳夾住唔得 垂低搵隻手抽住唔得
背包係台灣用詞,香港記者應該改番背囊
咩唔係問題, 最閪係有D撚樣唔睇其他人, 撞到又唔就住, 係咁壓過來,

屌你老母, 無人想HI到你個污鳩糟背囊囉仆街
屌你老母 你有冇去過日本 人地有行李架係兩旁
香港有冇呀屌你老母
點解唔係要求mtr新車加行李架呀
左右咪一鳩樣
有分別咩
抱住要用行李架
咩住個背囊 同 抱係胸前 其實佔嘅位有咩分別
其實日本電車有架都冇咩人會用,而且好多日本人都係就咁揹住個背囊,好少見人揹前面或放低
ok 以後我去日本咪咁做囉 我支持日本
但我係香港係要阻你呀 係唔聽mtr講
吹bb 呀?

蝗性重到....
比背囊撞都好過比八婆港女個袋界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞