★HK No IT]考試局----操作收音機成為本港學生必修技術

263 回覆
92 Like 5 Dislike
古董機器維修一早外判曬畀D貓去做
中國人:一出世就是共產黨統治
香港人:一出世就是TVB統治
屌你係咁轉個環
轉多幾次實有一次中
咁就係要eaa搞好多嘢嘛,
If it ain’t broken, why fix it.
我幾年前考嗰時已經有已經嗰啲專for公開試嘅收音機,撳個制就自動幫你tune到最少干預嘅頻譜,咁都唔識用嘅真心俾班on9碌到上到大學都只係晒時間
老貓係咪有無線電牌
根本收音機無論好用程度穩定性遠勝數碼電腦系統

日日都仍然聽雷霆881 收音機一開就有得聽, 如果你反支那 知唔知雷霆881係幾反共的媒體

電話要解鎖,roll桌面, 搵 app, 睇廣告, 再撳過放然後load 10秒緩衝 仲要用data

雖然在地鐵和商場 傳統收音機收不到
老實講呢家啲00後係最廢一代,乜都要餵埋口,舊事啲嘢唔識好正常,唔通我又識鑽木取火咩,但呢代係唔識靠自己完成一樣未試過嘅嘢,收音機就得幾個掣,摸下摸下都識啦,飲喜茶海底撈呢啲飲飲食食又識喎,正經嘢就要餵埋入口,豬咩
咁將來10後唔識綁鞋帶,唔識煮公仔麵:
香港太落後,居然仲未淘汰晒啲要綁鞋帶嘅鞋,超級市場仲唔係清一色得杯麵…
其實冇收音機要買真係好麻煩 直接send 個file俾學校咪好 試卷都係咁俾啦 考個dse都攪咁多野
明知要用收音機考試
買咗都唔學下點用
遲d連打邊爐 準備材料都唔識

「 吓!我食開即食火鍋 唔識喎」
你都要讀多啲書
泥你老母
有冇咁誇張啊,我考17年都冇見過呢種唔識用既情況喎
用開電磁爐 唔識用石油氣爐
唔識換氣 唔識撻火
咁就有洩漏嘅風險

遲啲考公開試可能唔用紙,每人對住個mon同手寫輸入,開考即時連去考試局個system
收音機都唔識用就抵肥啦
播音含有答案
用收音機係防止提早洩露答案
唔好講笑
我覺得10後反而醒過00後
海上AM先收到
但係人地而加年年都蝕緊錢wor
用收音機仲可以確保到所有試場係同一時間開始個考試,
老實講呢個方法係成本低、安全、準確。

有人話send個file畀學校,咁大個file應該都係畀條link學校download,
間間學校裝紅外線成本就高,
仲要隨時多間學校同步一齊download就死server
用開石油氣爐 唔識用BBQ爐
唔識起爐 唔識透爐
我覺得其實00後廢真係有得解
00後嘅家長好多係第一批9年免費教育受惠者
一畢業就可以踢走班老屎忽坐正
高薪厚職食正香港起飛條水
97之後低樓價又儲夠錢上車
相比起嚟係最容易得到收穫一代
對嗰班老豆老母嚟講
送到入口係必然嘅事
咁嘅老豆老母教出嚟嘅小朋友邊有可能唔係垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞